Λίγες μέρες απομένουν ως την έναρξη της 47ης Διεθνούς Έκθεσης Νομισμάτων που θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 4 Φεβρουαρίου 2018. Το πρόγραμμα φέτος είναι ιδιαιτέρως εμπλουτισμένο με αξιοθέατα, με παρουσιάσεις νέων προϊόντων και με αναρίθμητες σημαντικές νομισματικές εκδόσεις στο πλαίσιο της μεγαλύτερης νομισματικής έκθεσης παγκοσμίως.

Σε κάθε Διεθνή Έκθεση Νομισμάτων υπάρχει ένας Επίτιμος Καλεσμένος, μία υπέροχη παράδοση εδώ και 35 χρόνια. Το 2018 τιμώμενη χώρα είναι η Ολλανδία που εκπροσωπείται από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ολλανδίας (Royal Dutch Mint).

Στις 22 Νοεμβρίου 2016, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ολλανδίας έγινε εξ ολοκλήρου ιδιωτικό. Το Νομισματοκοπείο είναι υπεύθυνο για την κυκλοφορία των Ολλανδικών νομισμάτων νομίμου κυκλοφορίας και συνεργάζεται με 60 περίπου κεντρικές τράπεζες στον κόσμο.

Στον ιστότοπό  https://www.worldmoneyfair.de/wmf/en/  θα βρείτε όλες τις σημαντικές ημερομηνίες και τα δρώμενα της έκθεσης, καθώς και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα για το φετινό Media Forum, που θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου, από τις 10.30 AM ως τις 2.00 PM, και θα ολοκληρωθεί με μία “μαγική” δεξίωση με τη χορηγία της Kurowski Group.

Ευελπιστούμε να απολαύσετε την αναμονή μιας σημαντικής νομισματικής έκθεσης όσο εμείς και σας ευχόμαστε καλή προετοιμασία για την έκθεση, καλό ταξίδι και ασφαλή άφιξη.

Ο Επίτιμος Καλεσμένος μας: η Ολλανδία  με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ολλανδίας 

Με βαθιές ρίζες στην παράδοση και με διεθνή εμβέλεια, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ολλανδίας θέτει τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας για περισσότερο από 450 χρόνια και δραστηριοποιείται τόσο στην κοπή των επίσημων ολλανδικών νομισμάτων όσο και στην κοπή νομισμάτων για λογαριασμό εθνικών και διεθνών τραπεζών και ιδιωτικών εταιρειών.

Αφότου ιδιωτικοποιήθηκε το 2016, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ολλανδίας δραστηριοποιείται μέσω ενός διεθνούς δικτύου πωλήσεων.

Καινοτομίες υψηλών προδιαγραφών

Με την καινοτόμο τεχνική της φωτορεαλιστικής εκτύπωσης MPI (minted photo image), το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ολλανδίας άνοιξε το δρόμο σε ένα εύρος νέων σχεδιαστικών επιλογών τόσο για το ίδιο όσο και για τους πελάτες του. Μέσω της ψηφιακής επεξεργασίας των εικόνων, μεμονωμένα μοτίβα με τις πιο δυσδιάκριτες λεπτομέρειες μπορούν να αποδοθούν σε πολύτιμα μέταλλα με βάθος πεδίου πρωτοφανές ως σήμερα. Έτσι, για παράδειγμα, δημιουργήθηκαν μοναδικά ασημένια γραμματόσημα που ήδη κατακτούν τη διεθνή αγορά των συλλεκτών. Εξίσου πρωτοποριακή είναι η νέα τεχνική εκτύπωσης με βαθυτυπία MSP (minted security printing), η οποία –όπως στην εκτύπωση των χαρτονομισμάτων– χρησιμοποιείται επίσης στην κοπή των νομισμάτων για να εισάγονται χαρακτηριστικά ασφαλείας. Χειροπιαστές λεπτομέρειες ενσωματώνονται στη δομή της επιφάνειας κάθε νομίσματος, καθιστώντας κάθε νόμισμα μοναδικό και ασφαλές από τον κίνδυνο της παραχάραξης. Επιπλέον, στο αναμνηστικό νομισματικό πρόγραμμά του, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ολλανδίας παρουσιάζει πρωτοποριακά νέα χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, ένα καινοτόμο νόμισμα-ολόγραμμα παρουσιάστηκε το 2004 για τη γέννηση της πριγκίπισσας Αμαλίας. Μαζί με την εικόνα της πριγκίπισσας, το πορτρέτο της μητέρας της, της βασίλισσας Μάξιμα, και του πατέρα της, του βασιλιά Γουλιέλμου-Αλέξανδρου, εμφανίζονται μαζί σε μία μόνο όψη του νομίσματος. Τα μοτίβα, που φιλοτεχνήθηκαν με την τεχνική MVM (multiview minting, κοπή πολλαπλής θέασης), επικαλύπτονται μεταξύ τους και γίνονται ορατά όταν δίνεις μια μικρή κλίση στο νόμισμα.

Έργα υψηλής τέχνης

Μία επιπλέον εξειδίκευση του Βασιλικού Νομισματοκοπείου της Ολλανδίας είναι η δημιουργία παράσημων και μεταλλίων που φιλοτεχνούνται σε πολύτιμα μέταλλα και επισμαλτώνονται. Και γι’ αυτά τα μοναδικά πολύτιμα κομμάτια απαιτείται υπέρτατη ακρίβεια και παραδοσιακή μαεστρία, αρετές που το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ολλανδίας καλλιεργεί εδώ και τουλάχιστον 450 χρόνια και τις οποίες εμπλουτίζει διαρκώς με νέες γνώσεις και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

You may also like

Comments are closed.