Νομισματοκοπεία

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Το νέο χρυσό νόμισμα των $100 απεικονίζει την Ελευθερία σαν Αφρό-Αμερικανή Γυναίκα.

ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!

[wds id=”1″]

“Yes we can, yes we did”

Με αυτά τα λόγια “Ναι μπορούμε, ναι το κάναμε”, έκλεισε ο Μπαράκ Ομπάμα τα οκτώ χρόνια της προεδρίας του, στο Σικάγο. Οκτώ σημαντικά χρόνια για τις ΗΠΑ, όχι μόνο για τα οικονομικά οφέλη και τα κοινωνικά μέσα από την πλευρά του Ομπάμα, αλλά και επειδή ήταν η πρώτη φορά που η χώρα είχε στην ηγεσία της έναν αφρό-αμερικανό.

Για αυτόν τον λόγο και για να μνημονεύσουν τα 225 χρόνια του νομισματοκοπείου των ΗΠΑ, ο υπουργός οικονομικών Jacob Lew, η γραμματέας Sarah Bloom Raskin και ο υποδιευθυντής του Αμερικανικού Νομισματοκοπείου Rhett Jeppson παρουσίασαν για πρώτη φορά το χρυσό νόμισμα των $100 που απεικόνιζε μια αλληγορική μορφή της Ελευθερίας σαν μια Αφρό-Αμερικανή νεαρή γυναίκα. Το νόμισμα θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου το 2017, 225 χρόνια από την ίδρυση του ομοσπονδιακού νομισματοκοπείου από το Κογκρέσο στις 2 Απριλίου του 1792.

Η λαίδη Ελευθερία φορά ένα διάδημα, μια κορόνα από αστέρια με την επιγραφή “LIBERTY, 1792, 2017” και το κλασικό ρητό “IN GOD WE TRUST”. Η ονομαστική του αξία είναι 100 δολάρια και υπάρχει η ένδειξη 1oz .9999 ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ 24 ΚΑΡΑΤΙΩΝ, μαζί με τις σφραγίδες του Νομισματοκοπείου.

Το νόμισμα παρουσιάστηκε σε μια τελετή που διοργάνωσαν το Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ και το υπουργείο οικονομικών και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου είναι το πρώτο νόμισμα μιας σειράς νομισμάτων που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον. Τα επόμενα νομίσματα θα απεικονίζουν την Ελευθερία σαν Ασιατό-Αμερικάνα, Λάτινο-Αμερικάνα, Ίνδιανο-Αμερικάνα και πολλά άλλα που σκοπό έχουν να τονίσουν την πολύπολιστισμικότητα των ΗΠΑ. Η ίδια σειρά με το ίδιο σχέδιο θα κυκλοφορήσει και σε .999 Ασήμι.


“Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι το Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ είναι ριζωμένο στο Σύνταγμα” είπε ο υποδιευθυντής του νομισματοκοπείου Rhett Jeppson σε μια δήλωση του και συνέχισε: “Οι προγονοί μας το ίδρυσαν κατάλαβαν την μεγάλη ανάγκη που είχε το έθνος μας στην γέννηση του για ένα σοβαρό νομισματικό σύστημα και τα τελευταία 225 χρόνια, το νομισματοκοπείο δεν απέτυχε ποτέ στην αποστολή του”.

 

Πηγή: www.ilgiornaledellanumismatica.it

You may also like

Comments are closed.