ΑναμνηστικάΓεγονόταΕκθέσειςΝομισματοκοπεία

Η Ιταλία κερδίζει τον τίτλο του Νομίσματος της Χρονιάς 2017

Στην Παγκόσμια Έκθεση Νομισμάτων του Βερολίνου, στις 4 Φεβρουαρίου 2017, η  Ιταλία κέρδισε το βραβείο του Νομίσματος της Χρονιάς του 2017. Διεθνής ομάδα κριτών επέλεξε το ασημένιο νόμισμα των 10 ευρώ που εκδόθηκε για να σηματοδοτήσει τα 70 χρόνια ειρήνης στην Ευρώπη. Αυτό το νόμισμα, όπως και όλα τα άλλα νομίσματα του διαγωνισμού εκδόθηκαν το 2015.

Το νόμισμα αυτό των 10 ευρώ διεκδίκησε τον τίτλο του πιο Καλλιτεχνικού Νομίσματος στον ετήσιο διαγωνισμό COTY , την Παγκόσμια Έκθεση Νομισμάτων και την Journal of East Asian Numismatics.

Το πιο “Καλλιτεχνικό Νόμισμα” είναι μια από τις δέκα κατηγορίες στις οποίες διαγωνίζονται τα νομίσματα για την κορυφαία τιμή.  Οι νικητές των δέκα κατηγοριών ανακοινώθηκαν στις 3 Ιανουαρίου και όλα τα βραβεία δόθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Νομισμάτων στο Βερολίνο.

Το Νόμισμα της Χρονιάς επιλέχτηκε από τους 10 νικητές του πρώτου γύρου , αφού πραγματοποιήθηκε και δεύτερος γύρος για να κριθεί το καλύτερο.

Δείτε παρακάτω όλους τους νικητές σε κάθε κατηγορία της COTY:

⚀ Η Φινλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν οι κορυφαίοι νικητές του πρώτου γύρου κριτών. Κάθε μια από αυτές τις χώρες κέρδισε 2 από τις 10 κατηγορίες.

⚀ Η Φινλανδία είχε το καλύτερο διμεταλλικό νόμισμα, ένα νόμισμα των 5 ευρώ που απεικονίζει έναν τάρανδο από την Λαπωνία. Κέρδισε, επίσης, στην κατηγορία του καλύτερου ασημένιου νομίσματος με ένα νόμισμα των 10 ευρώ που μνημονεύει την 70η επέτειο ειρήνης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

⚀ Οι ΗΠΑ διεκδίκησαν τον τίτλο του καλύτερου νομίσματος που βρίσκεται σε κυκλοφορία με το όμορφο Αμερικανικό quarter που τιμά το Εθνικό Δρυμό Kisatchie. Πήρε επίσης την πρώτη θέση στην ψηφοφορία για το πιο εμπνευσμένο νόμισμα με το ασημένιο δολάριο March of Dimes που τιμά την 60η επέτειο του εμβολίου πολιομυελίτιδας Salk.

⚀ Η Ιαπωνία πήρε τον τίτλο του καλύτερου νομίσματος με αφορμή κάποιο σημερινό γεγονός για το χρυσό νόμισμα των 10000 Γιέν που αναφέρεται στην ανοικοδόμηση μετά τον μεγάλο σεισμό της ανατολικής Ιαπωνίας. Ένα σημερινό γεγονός είναι ένα ιστορικό γεγονός που συνέβη πριν από λιγότερο από 100 χρόνια.

⚀ Ο Καναδάς διεκδίκησε το πιο σημαντικό ιστορικό νόμισμα με το ασημένιο $20 που σηματοδοτεί τον πρώτο αιώνα του “In Flanders Fields”, ένα ποίημα του John McCrae που αναφέρεται στην απώλεια ανθρώπων στο Δυτικό Μέτωπο κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η κατηγορία του πιο Σημαντικού Ιστορικού Νομίσματος αναφέρεται σε νομίσματα που έχουν ημερομηνία έκδοσης ενός αιώνα πριν ή παραπάνω.

⚀ ¨Οι πιο καλές τιμές του Στέμματος¨ ήταν η νίκη της Μεγάλης Βρετανίας με ένα χάλκινο νίκελ των 5 λιρών για την 50η επέτειο από τον θάνατο του Ουίνστον Τσώρτσιλ.

⚀ Η Αυστρία κέρδισε την τιμή του καλύτερου χρυσού νομίσματος για το νόμισμα των 100 ευρώ που είναι αφιερωμένο στο Capercaille, ένα πουλί που ζει στην Αυστρία.

⚀ Τα Νησιά Κουκ κέρδισαν στην κατηγορία του πιο καινοτόμου νομίσματος με ένα ασημένιο νόμισμα των $2 που αντιπροσωπεύει το συνεχές χωροχρόνο με ένα νόμισμα σε σχήμα μαύρης τρύπας με μαγνητική σφαίρα.

Τα βραβεία COTY, που δημιουργήθηκαν το 1984 απονέμονται από την World Coin News για να αναγνωριστούν τα πιο καλλιτεχνικά νομίσματα και να δοθεί ενθάρρυνση στα νομισματοκοπεία ανά τον κόσμο να συνεχίσουν να προκαλούν την τέχνη τους και να δημιουργούν αυτά τα σπουδαία νομισματικά έργα.

You may also like

Comments are closed.