Εκθέσεις

Η 46η Παγκόσμια Έκθεση Νομισμάτων του Βερολίνου για το 2017

H 46η Παγκόσμια Έκθεση Νομισμάτων του Βερολίνου για το 2017 είναι και παραμένει μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του κλάδου σε όλον τον κόσμο! Έχοντας 330 εκθέτες και περισσότερους από 15000 επισκέπτες η 46η Παγκόσμια Έκθεση Νομισμάτων ενθουσίασε τους λάτρεις των νομισμάτων από όλον τον κόσμο.

Παρακάτω θα πάρετε μια γεύση των καλύτερων στιγμών της έκθεσης το τελευταίο σαββατοκύριακό της.

Η Αρχή

Το πρώτο βασικό γεγονός της εκδήλωσης συνέβη την Τετάρτη όταν ακόμα στην αίθουσα της έκθεσης γίνονταν κατασκευές και προετοιμασίες.


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής στο Βερολίνο, οι τιμώμενοι καλεσμένοι της παγκόσμιας έκθεσης νομισμάτων με τους φίλους και συντρόφους τους εόρτασαν την 50η επέτειο του γνωστού σε όλο τον κόσμο “Krugerrand” (Νοτιοαφρικάνικο Χρυσό Νόμισμα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1967) .

Πέμπτη: Η ένταση ανεβαίνει

Γίνεται το πρωί η συνάντηση MDWG Plenary Meeting. Κατόπιν πολλοί παριστάμενοι δράττονται της ευκαιρίας να παρακολουθήσουν το 13ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τεχνολογίας: με περίπου 400 επισκέπτες αυτή την χρονιά, η επισκεψιμότητα ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Πρώτη φορά παρουσιάστηκε το νέο βραβείο “Innovation Award” από τον Dr. Prabir De.
Η ετήσια δημοπρασία του γερμανικού οίκου Krunker ενθουσίασε επίσης το κοινό. Το απόγευμα που έγιναν και οι τελευταίες πωλήσεις, οι δημοπράτες δήλωσαν ικανοποιημένοι: “Χάριν στην δημοπρασία που τελείωσε με 8,8 εκατομμύρια ευρώ, καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα για μια φορά ακόμη στην 12η δημοπρασία μας στο Βερολίνο!” είπε ο Ulrich Kunker, Γενικός Διευθυντής του ομώνυμου οίκου δημοπρασιών.
Ενώ τελειώνουν οι εργασίες στην αίθουσα της έκθεσης, πολλοί από τους εκθέτες που ταξίδεψαν στο Βερολίνο ήδη διασκεδάζουν την επανασύνδεσή τους στην τελετή του Samlerhuset Group ή στην παραδοσιακή τελετή “Get together” που οργανώνεται από τους Schuler και Spaleck.

Παρασκευή: Ανοικτή επιτέλους

10 π.μ.: Πάνω από 1000 επισκέπτες την επίσημη έναρξη της έκθεσης.
Λίγο αργότερα τα περίπτερα της έκθεσης και τα τραπέζια των εμπόρων βρίσκονται σε πλήρη δραστηριότητα. Εδώ μπορεί να βρει κάποιος οτιδήποτε ψάχνει και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες της έκθεσης – για παράδειγμα την άφιξη του αναμνηστικού νομίσματος των 2 ευρώ που εμφανίζεται σε νέα έκδοση κάθε χρόνο στην αρχή της Παγκόσμιας Έκθεσης Νομισμάτων.


Ταυτόχρονα περίπου 350 επισκέπτες ενημερώνονται για τα τελευταία προγράμματα εκδόσεων νομισμάτων από τα διεθνή νομισματοκοπεία.
Το απόγευμα στην τελετή που οργάνωσε το νομισματοκοπείο του Πέρθ συναντήθηκαν πολλοί εκθέτες……
……Και το βράδυ, παρίστανται στο δείπνο – Γκαλά προς τιμήν των Νοτιοαφρικάνων τιμώμενων καλεσμένων.
Σε αυτό το μοναδικό γεγονός παρουσιάζεται και το βραβείο World Money Fair Award. Αυτή την χρονιά δόθηκε στο Coin Cabinet of Berlin State Museums, που παίρνει το διάσημο αυτό βραβείο σαν αναγνώριση των προσπαθειών τους στην υπηρεσία των νομισμάτων.

Σάββατο: Τα πλήθη μεγαλώνουν στις αίθουσες της έκθεσης

Πρωί: Η μια εκδήλωση ακολουθεί την άλλη και οι επισκέπτες το εκτιμούν και χαίρονται την μοναδική ατμόσφαιρα.
Οι ειδικοί συζητούν μεταξύ τους ενδιαφέροντα θέματα στην παραδοσιακή γιορτή με μοσχαρίσια και χοιρινά λουκάνικα που οργανώνεται από την Bayriche Landesbank……..και στην παραδοσιακή γιορτή με σαμπάνιες της France’s Monnaie de Paris.
Πριν ετοιμαστούν οι εκθέτες και οι καλεσμένοι τους για τα βραδινά κοινωνικά δρώμενα, το απόγευμα λαμβάνει χώρα η παραδοσιακή παρουσίαση του Coin of the Year Award. Το ευτυχές γεγονός αυτής της ειδικής διάκρισης χαροποιεί τους βραβευμένους.
Το βράδυ όπως πάντα είναι για τις συναντήσεις των νομισματολόγων με τους Berufsverband des Deutschen Munzenfachhanders και MDM Munzhuntersgesellschaft στο “Bar jeder Vernunft” ή στο δείπνο που δίνετε από τους Grabener Pressensysteme και Munze Osterreich AG.

Κυριακή: Για άλλη μια φορά πρωτοπόροι………στον όγκο των επισκεπτών

Και αυτή ήταν η ώρα όλοι οι εκθέτες και οι επισκέπτες να πουν αντίο. Ευχήθηκε ο ένας στον άλλο ένα χαρούμενο, ευτυχισμένο και με καλές δουλειές 2017 και ανανέωσαν το ραντεβού τους στην επόμενη Παγκόσμια Έκθεση Νομισμάτων του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί στις 2 – 4 Φεβρουαρίου του 2018.

Πηγή: World Money Fair | www.worldmoneyfair.de

You may also like

Comments are closed.