ΑναμνηστικάΓεγονόταΕκδόσειςΙστορίεςΝομισματοκοπείαΣυλλέκτεςΣυλλεκτικάΤα νέα μας

Ο Mickey Mouse της Disney τιμάται σε Χρυσές και Αργυρές εκδόσεις

mickey mouse

 

 

Tο πιο διάσημο ποντίκι στον κόσμο,ο κεντρικός Χαρακτήρας του Walt Disney ο Mickey Mouse εμφανίζεται στη νέα σειρά γαλλικών κερμάτων του Monnaie de Paris  και μάλιστα στις χρυσές και ασημένιες εκδόσεις. Ο Walt Disney γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1901, στο Σικάγο. Το 1923 δημιούργησε με τον αδελφό του Roy ένα animation studio, το “Disney Brothers Studio” το οποίο έγινε “Walt Disney Productions” το 1928, και την ίδια χρονιά ο Mickey Mouse “γεννήθηκε”.

Η μικρότερη ασημένια έκδοση καθαρότητας 900 και ονομαστικής αξίας 10€ παρουσιάζει δύο σχέδια γιορτάζοντας την αρχική εικόνα του “ποντικού” αλλα και μία πιο συγχρονη απεικόνιση του. Η εμπρόσθια όψη τπυ κέρματος δείχνει την ιστορική εικόνα του από το 1928. Το ποντίκι στο σώμα και τα ρούχα έχει έγχρωμη χειροποίητη απεικόνιση με μαύρο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα.  Στο κέντρο του κέρματος στο φόντο, διαγράφεται το γραμμικό σχέδιο του κεφαλιού του Μίκυ. Η επιγραφή “Ο Mickey διαμέσου των ετών” στα γαλλικά, αντικατοπτρίζει το σκοπό του αναμνηστικού κέρματος, δείχνοντας το έμβλημα της Disney σε όλη τη διάρκεια των ετών.

mickey16_570x470-1_0

Η αντίθετη όψη εμφανίζει το κεφάλι του Mickey όπως είναι σχεδιασμένο και σήμερα και το σχέδιο αυτο χρησιμοποείται πρότυπο και για τα άλλα κέρματα της σειράς αυτής.

Ο Χαρακτήρας του Walt Disney ο Mickey Mouse είναι το θέμα της συλλεκτικής σειράς κερμάτων για νέους της Monnaie de Paris.

Ο Χαρακτήρας του Walt Disney ο Mickey Mouse είναι το θέμα της συλλεκτικής σειράς κερμάτων για νέους της Monnaie de Paris.

Η εμπρόσθια όψη του ασημένιου proof kέρματος καθαρότητας .950 ονομαστικής αξίας €50 εμφανίζει την εξελικτική πορεία του χαρακτήρα απο την δημιουργία του σε πέντε διαδοχικές αποδόσεις. Τρείς απο τις αποδόσεις τονίζονται με κόκκινες και κίτρινες ρητίνες εφαρμοσμένες δια χειρός, ενω οι δύο παλαιότερες εκδοχές του χαρακτήρα απεικονίζονται ασπρόμαυρες χρησιμοποιώντας μόνο μαύρες ρητίνες.

 

 

Μια διαφορετική κλασική απεικόνιση του Mickey κοσμεί την εμπρόσθια όψη του χρυσού proof kέρματος καθαρότητας .920 ονομαστικής αξίας €50. Αυτή η εκδοχή του χαρακτήρα προέρχεται απο την ταινία “Mickey’s Nightmare”του 1932 και είναι παρπλήσια της σημερινής εκδοχής που όλοι γνωρίζουμε.

Mickey Mouse 50 Ευρώ.

Mickey Mouse 50 Ευρώ.

Η εμπρόσθια όψη του χρυσού proof kέρματος καθαρότητας .999 ονομαστικής αξίας €200 απεικονίζει την εκδοχή του χαρακτήρα όπως εμφανίστηκε στην ταινία “Steamboat Willie” η οποία και εκτόξευσε την καριέρα του άτακτου ποντικού.

Το νόμισμα με την μεγαλύτερη ονομαστκή αξία απο την σειρά είναι το χρυσό proof kέρμα καθαρότητας .999 ονομαστικής αξίας €500 που απεικονίζει τον Mickey όπως εμφανίστηκε στην ταινία “Plane Crazy” του 1928.

Το κέρμα αξίας €10 ζυγίζει 22,2 γρ ασήμι και  37 χιλ σε διάμετρο.με τιραζ 3.000 κομμάτια και κοστίζει €74. Το proof κέρμα απο ασήμι καθαρότητας .950 ονομαστικής αξίας €50 ζυγίζει 163.8 γρ, 50 χιλιοστά σε διάμετρο με τιραζ  500 κομμάτια και τιμή €508. Το proof κέρμα απο χρυσό καθαρότητας .920 ονομαστικής αξίας €50 ζυγίζει 8.54 γρ, 22 χιλ σε διάμετρο με τιραζ 1000 κομμάτια,  με το καθένα να κοστίζει €536.

Το proof κέρμα ονομαστικής αξίας €200, απο χρυσό καθαρότητας .999  ζυγίζει 31.104 γρ και με 37 χιλ. με τιραζ 500 κομμάτια με το καθένα να κοστίζει €2.130. Το proof κέρμα απο χρυσό καθαρότητας 999 ονομαστικής αξίας €500 ζυγίζει 155.5 γραμμάρια,  50 χιλ σε διάμετρο. με τιραζ 99 κομμάτια με το καθένα και κοστίζει €10.658.

μινι μετάλλια ΜικυΣτη σειρά των νομισμάτων προστίθεται και η σειρα των μεταλλίων, που απευθύνεται στου Μικρούς Συλλέκτες! 10 μετάλλια με τον Μικυ και τους φίλους του που τοποθετούνται σε ειδικές θηκες  στο άλμπουμ αποτελεί ένα εξαιρετικό δώρο για μικρούς και μεγάλους!

You may also like

Comments are closed.