Μαγαζιά κλείνουν , εκκλησίες κλείνουν τις πόρτες και τα παιδιά κάνουν ατέλειωτες διακοπές από το σχολείο….Ακόμα κι αν αυτός ο ιός κάνει ελάχιστη ζημιά τελικά (σ’ αυτό ελπίζουμε όλοι) αυτή η πανδημία του Κορωνοιο, όπως είναι γνωστός ευρύτερα ,έχει ήδη κερδίσει μια θέση στα βιβλία της ιστορίας, όπως η Ισπανική γρίπη το 1918 και ο Κίτρινος Πυρετός το 1793. Είναι λίγο τρομακτικό αλλά αυτό το αναπάντεχο κλείσιμο στις περισσότερες χώρες έδωσε αναγκαστικές διακοπές σε πολύ κόσμο.

Πως περνάει λοιπόν ο χρόνος κλεισμένοι στο σπίτι? Κάποιοι ίσως βρουν νέα χόμπι…Είναι μια περίοδος που πολλές εταιρίες θα αναγκαστούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους πρωποριακους να αντιμετωπίσουν την κρίση. Σχολεία κι εταιρίες ωθούνται στη χρήση των νέων τεχνολογιών – μια κίνηση που θα μπορέσει να αλλάξει για πάντα τις προσδοκίες από τους βαθμούς του σχολείου, ως και την μισθοδοσία από την δουλειά. Όσον αφορά τα νομίσματα λοιπόν, υπάρχουν κι εκεί εν δυνάμει ωφελεί.
Ιδού λοιπόν τρεις τρόποι για τα θετικά της κρίσης που αφορά το χόμπι μας.

1. Όλοι μετρούν τα ψιλά τους – Εκείνο το κονσερβοκούτι που ρίχναμε τα ψιλά από τα ρέστα η αλλά κέρματα από παλιά, ίσως αποβεί το πιο σημαντικό αντικείμενο. Κέρματα που δεν κυκλοφορούν πια ….ίσως κάποιο ασημένιο… σιγουρά η περιέργεια θα οδηγήσει κάποιους στα ειδικευμένα μαγαζιά η κάποιο ειδικευμένο ιστότοπό στο διαδίκτυο, όπως αυτόν. Έτσι θα ανακαλύψουν την μαγεία της συλλογής νομισμάτων.

2. Οι τιμές των Μπουλιον θα ανέβουν , και οι μη συλλέκτες θα αγοράζουν μανιωδώς- Οι αυξήσεις στα Μπουλιον ιστορικά κάνανε καλό στο χόμπι μας. Όταν ανεβαίνει ο χρυσός και το ασημί ξαφνικά όλοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν Μπουλιον. Κι αν συνεχίσει ο χρυσός και το ασημί να ανεβαίνουν, το καλοκαίρι τα μπολιών θα πιάσουν ταβάνι. Τότε είναι σίγουρο ότι πολύ νέοι συλλέκτες θα αρχίσουν να συρρέουν.

3. Οι τιμές των Μπουλιον πέφτουν, και οι συλλέκτες αγοράζουν ότι μπορούν- Αυτό ενώ δεν αρέσει καθόλου στον κοινό επενδυτή που χαίρεται μόνο όταν οι τιμές ανεβαίνουν (γη αυτό κι αγοράζει) , η πτώση χρυσού κι ασημιού κάνει την εμφάνιση στην αγορά των πραγματικών συλλεκτών κι επενδυτών. Αυτοί είναι που αγοράζουν χαμηλά. Που επενδύουν για τις δύσκολες μέρες. Η οι συλλέκτες που αναζητούν ένα πολύ σπάνιο νόμισμα και η μόνη ευκαιρία απόκτησης του είναι μόνο όταν η τιμή του χρυσού η του ασημιού πέσει κάτω από κάποιο οροί.

Τελικά αν το καλοσκεφτείς οι κοινωνιολογικές συνέπειες της πανδημίας δεν όλες τόσο κακές, ειδικά όταν οι περιορισμοί μας ξαναφέρνουν κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα, παλιά χόμπι και συνήθειες. Η συλλογή νομισμάτων είναι ένα εξαιρετικό χόμπι αυτήν την περίοδο. Πλύντε λοιπόν τα χεριά σας, μακριά από συναθροίσεις, να σετ όλοι καλά κι αξιοποιήστε το χρόνο στο σπίτι το καλύτερο δυνατό.

You may also like

Comments are closed.