Με τις μεγάλες πυραμίδες και την ιερογλυφική  απεικονιστική γραφή, η Αρχαία Αίγυπτος άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.Τεράστια σημασία για τους αρχαίους Αιγυπτίους είχε ο χρυσός. Θεωρειτο το δέρμα του θεού του ηλίου, Ρα. Το μέταλλο αυτό το θαύμαζαν οι Φαραώ και οι Ιερείς και το χρησιμοποιούσαν εκτενώς σε μνημεία, κοσμήματα και στη ταφική τέχνη με πιο διάσημη την ταφική μάσκα του Τουτανχαμων.

Σε μια μοναδική νομισματική προσφορά που εμπεριέχει σημαντικές εικόνες 

της αρχαίας Αίγυπτου, αυτό το εξαιρετικό συλλεκτικό κομμάτι περιέχει σωματίδια 24 καρατιών σε ραφιναρισμένο ορυκτό λαδι.

Χρυσοί θησαυροί της Αρχαίας Αίγυπτου -Αργυρό Νόμισμα 2 ουγγιων ,2019

Μάτι του Ωρου ένα αρχαίο Αιγυπτιακό σύμβολο προστασίας, θεραπείας και καλής υγείας. Το Μάτι του Ωρου θεωρείτο ότι βοηθούσε το νεκρό να περάσει ασφαλώς στον άλλο κόσμο. Είναι επίσης γνωστό ως Μάτι του Γουετζατ κι ήταν δημοφιλές ως κολιέ στις μούμιες.

Πυραμίδα τεράστιοι μνημειώδεις τάφοι για τους Φαραώ. Έπαιζαν τον σπουδαίο ρολό να μεταφέρουν τον νεκρό βασιλιά μεταξύ Γης , οπού χρειάζεται το σώμα να διατηρείται κατάλληλα και του άλλου κόσμου όπου το πνεύμα ενώνεται με το θείο. Συμβολίζοντας τις ηλιακές ακτίνες, το σχήμα της πυραμίδος βοηθούσε την ψυχή του Φαραώ να κερδίσει την αιωνία ζωή.

Τσακάλι ο θεός της μουμιοποίησης και του άλλου κόσμου. Ο Ανουμπις ήταν ο ψυχοπομπός. Είχε σώμα ανθρώπου και κεφάλι τσακαλιού. Ένα ζώο που συχνά απαντάται στα νεκροταφεία.

Γάτα το αγαπημένο κατοικίδιο των Αρχαίων Αιγυπτίων που σκότωνε τους καταστροφείς σιτηρών, αρουραίους και ποντίκια . Οι γάτες θεωρούντο ότι είχαν την δύναμη προστασίας και εκπροσωπούσαν διάφορες θεότητες όπως την Μπαστετ ,θεά της γονιμότητας.

Κεραμικά οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν ικανότατοι στην κεραμική τέχνη. Έφτιαχναν διακοσμητικά βάζα όπως και σκευή καθημερινής χρήσης. Πολλά χρησιμοποιούντο στους τάφους για τροφή και ποτό ως τον άλλο κόσμο.

Καμήλα άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αίγυπτο χιλιάδες χρονιά. Οι καμήλες στήριζαν το εμπόριο δημιουργώντας ευημερία για το αρχαίο Βασίλειο.

Ίσις η πιο σπουδαία θεότητα της αρχαίας Αίγυπτου. Ήταν θεά του γάμου, γονιμότητας και μητρότητας. Ο ρόλος της ήταν να γιατρεύει τους ασθενείς και να προστατεύει το Βασίλειο με μαγιά. Απαραίτητη στην μουμιοποίηση ώστε να βοηθά το νεκρό ως τον άλλο κόσμο.

Γεράκι ήταν το ιερό του Ωρου, του βασιλιά των θεών και προστάτη των Φαραώ. Ως κύριος του ουρανού , ο Ωρος αντιπροσωπεύεται από το γεράκι που τα ματιά του συμβολίζουν τον ήλιο και τη σελήνη. Σύμφωνα με την Αρχαία μυθολογία , έχασε ένα μάτι σε μια μάχη.

Αιγυπτιακός Σταυρός το ιερογλυφικό σχέδιο που συμβολίζει την ζωή. Οι θεοί έδωσαν αυτό το ιερό σήμα στον Φαραώ. Είναι το κλειδί για τις πύλες του θανάτου. Αυτό που του έδινε και την αθανασία.

Σαρκοφάγος το αιώνιο μέρος της μούμιας των εκλεκτών που είχε το σχήμα του σώματος και στο κεφάλι ζωγραφισμένο το πρόσωπο του νεκρού. Ήταν τοποθετημένο μέσα σε πετρά ώστε να προστατεύεται από αγρίμια και τυμβωρύχους.

Σκαραβαίος οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν το έντομο ως το θεϊκό σημάδι του πρωϊνού ηλίου. Ο θεός σε μορφή σκαθαριού, κυλάει τον ηλιακό δίσκο στην Ανατολή για το ξημέρωμα.

Νεκρική μάσκα βοηθούσε στην συντήρηση του σώματος μεταθανατον. Οι μάσκες φτιαχνόντουσαν να μοιάζουν στον νεκρό. Η πιο διάσημη είναι της 18ης δυναστείας Φαραώ Τουτανχαμων. Μια εντυπωσιακή δημιουργία από χρυσό με έγχρωμο γυαλί και ημιπολύτιμους λίθους, όπως λαπις λαζουλι.

Η έκδοση βρίσκεται σε μια θήκη σχήματος πυραμίδας.  Η κορυφή ανοίγει και αποκαλύπτεται το νόμισμα. Η επιφάνια της πυραμίδας είναι διακοσμημένη με ιερογλυφικά συμπεριλαμβανομένου ενός σκαραβαίο με χρωματιστά φτερά.

Η κυκλοφορία είναι περιορισμένη στα 2500 κομμάτια και κάθε νόμισμα συνοδεύεται με πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Χρυσοί θησαυροί της Αρχαίας Αίγυπτου – Αργυρό Νόμισμα 2 ουγγιων ,2019
  • 999 ατόφιο ασήμι
  • Ένθετα σωματίδια 24 καρατιών σε ραφιναρισμένο ορυκτό λάδι
  • Σχεδίαση Αρχαίου Αιγυπτιακού θέματος
  • Φινίρισμα Παλαίωσης
  • Περιορισμένη κυκλοφορία 2500
  • Πρωτοποριακή συσκευασία
  • Αριθμημένο Πιστοποιητικό Γνησιότητας

You may also like

Comments are closed.