ΓεγονόταΕκθέσειςΝομισματοκοπείαΣυλλεκτικάΤα νέα μας

Η 30ή Επέτειος του ασημένιου American Silver Eagle!

us-silver-eagleΓνωρίζατε ότι το ασημένιο  American Silver Eagle εκλεισε 30 χρόνια;

Τον Οκτώβριο του 2016 σε μια τελετή παραβρέθηκε  ο σχεδιαστής της Β όψης, πρώην επικεφαλής στο Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, John Mercanti. Ετσι στην ειδική αυτη έκδοση η περιφέρεια του ασημένιου proof δολάριου American Eagle 2016 καθώς και η ακυκλοφόρητη έκδοση 2016-W  αναγράφουν “30η ΕΠΕΤΕΙΟΣ”. Ο Mercanti  εξέδωσε ενα βιβλίο “American Silver Eagles: Ένας οδηγός για τα νομισματικά προγράμματα των ΗΠΑ”

Στον εκθεσιακό χώρο εξέθεσε την βραβευμένη συλλογή του, ο προέδρος του PAN, Tom Uram, με νομίσματα από κάθε έκδοση των δημοφιλών “American Eagle”. Ο αετός σχεδιασμένος απο τον Mercanti έχει παραμείνει το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στην οπίσθια όψη του νομίσματος.

Οι διαλέξεις περιελάμβαναν αξιοσημείωτες προσωπικότητες: Cliff Mishler,  διευθύνων σύμβουλος στην Krause Publications, για το θέμα “Νομισματικές Εκδόσεις: Παρελθόν, Παρόν και πρόγνωση;”, Dennis Tucker, εκδότης Whitman, με θέμα για “Κρυμμένα κέρδη στα ασημένια και χρυσά μετάλλια του νομισματοκοπείου των ΗΠΑ” και ο Douglas Mudd, επιμελητής μουσείου ΑΝΑ, με θέμα “Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιστορία και Νομισματική”

You may also like

Comments are closed.