Το Βασιλικο Καναδικο Νομισματοκοπειο εξεδωσε το 2019 τρια νεα κερματα bullion, συμπεριλαμβανομενου ενα φυλλου σφενδαμου διπλης χαραξης, σε χρυσο  και ασημι.

Επιπροσθετως το ΒΚΝ εξέδωσε τα νέα χρυσά νομίσματα  «5 εννιάρια» από την «Κάλεσμα της Αγριας Φυσης». Αυτα τα νομισματα εχουν κοπει σε .99999 χρυσου (το ΒΚΝ υποστηριζει οτι ειναι ο υψηλότερος βαθμός καθαρότητας παγκοσμίως). Για το 2019  επιλεχτηκε να χαρακτει μια Άλκη.

Το Φύλλο Σφενδάμου .9999 σε ατόφιο ασήμι κυκλοφορεί με ονομαστική αξία $5 και το αντίστοιχο το καθαρού  χρυσού  .9999  κυκλοφορεί με ονομαστική αξία $100. Η Αλκη σε χρυσό κυκλοφορεί και σε ονομαστική αξία $200.

Και τα τρια νομισματα του 2019 διενεμηθηκαν απο το δικτυο του ΒΚΝ  στις 2 Απριλιου.

Για να σηματοδοτησει την 40η επετειο του ενος από τα πιο δημοφιλή χρυσά bullion νομίσματα, το ΒΚΝ εξεδωσε για πρωτη φορα στην ιστορια,  αποδοση σε διπλη χαραξη του εμβληματικου Φύλλου Σφενδαμου.

Αυτο σημαινει ότι το Φυλλο Σφενδάμου και ο οπισθότυπος με τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ είναι χαραγμένα τρισδιάστατα. Τα σχέδια είναι εσώγλυφα στην επιφάνεια του νομισματος. Η ιδια τεχνικη ακολουθήθηκε και στο ασημενιο Φυλλο Σφενδαμου του 2019.

Αμφοτερα το χρυσο και το ασημενιο εχουν ενα φινιρισμα στην επιφανεια απο μια σειρα ακτινωτων γραμμων χαραγμενων στο σχεδιο του φυλλου, περιλαμβανοντας το 19, καταδεικνύοντας τη χρονιά εκδοσης.

Επισης εμπεριεχουν την μοναδικη αντιπλαστογραφικη τεχνολογια του ΒΚΝ bullion DNA , ενω το ασημενιο φυλλο εχει την αυξημενη προστασια επιφανειας, ειδικη για τα ασημενια νομισματα. Αυτη η νεα τεχνολογια προστασιας είναι κατοχυρωμένη και χρησιμοποιείται μόνο από το ΒΚΝ ωστε να προστατεψει τα ασημενια νομισματα απο τα στιγματα που συχνα εμφανιζονται.Ε

Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης – Η Αλκη-2019

Η Αλκη ειναι το νεωτερο νομισμα της σειρας «Καλεσμα της Αγριας Φυσης» σε .99999 καθαρο χρυσο bullion.

Η κυκλοφορια του σε αξια $200 ειναι παγκοσμιως η υψηλοτερη σε επισημα χρυσα νομισματα 1 ουγγιας.

Η α όψη είναι σχέδιο του Καναδου καλλιτεχνη Πιερ Λεντουκ που απεικονίζει την Άλκη και στο βάθος, καμπύλες γραμμές που συμβολιζουν τον ήχο του καλέσματος. Το νόμισμα στην β όψη φέρει το  πορτρετο της Βασίλισσας Ελισαβετ ΙΙ απο την Σουζανα Μπλαντ.

Το χρυσο bullion επενδυτικό νομισμα είναι συσκευασμένο σε πιστωτικη καρτα που συμπεριλαμβανει τη σχετική πιστοποποιση υπογεγραμμένη απο τον προιστάμενο Ελεγκτή του Νομισματοκοπείου

Για να διατηρηθεί η κοινή πολιτική διανομής παγκοσμίως, το Νομισματοκοπείο δεν πουλα κατευθειαν στο κοινό. Οι συλλέκτες και επενδυτές πρεπει να απευθυνθουν για την αγορά των νεων bullion νομισμάτων στα εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης νομισμάτων

You may also like

Comments are closed.