ΑναμνηστικάΓεγονόταΕκδόσειςΣυλλέκτες

Coin of the Year: Οι 10 Νικητές

Η Φινλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι κορυφαίοι νικητές στον πρώτο γύρο του στο κέρμα του Coin of the Year  Κάθε χώρα κέρδισε δύο από τις 10 κατηγορίες, ενώ η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία και οι Νήσοι Κουκ κέρδισαν σε μια  κατηγορία.

Τα βραβεία COTY χρηματοδοτoύνται από το  World Coin News, την World Money Fair και Journal of East Asian Numismatics. Όλα τα νομίσματαπου συμμετεχουν στο διαγωνισμό εχουν ημερομηνία 2015.
Η Φινλανδία είχε το καλύτερο Διμεταλλικό κέρμα, 5 ευρώ που απεικονίζουν τους ταρανδους της Λαπωνίας. Κέρδισε επίσης στην κατηγορία Καλύτερο Αργυρό νόμισμα € 10 που σηματοδοτεί την 70η επέτειο της ειρήνης μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο

 

 

 

 

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν το καλύτερο Νόμισμα Νομίμου Κυκλοφορίας  με τα Americas Beutiful Quarters τιμώντας τον Εθνικό Δρυμό Kisatchie, Επίσης  νίκησεε την ψηφοφορία για την πιο εμπνευσμένο Κέρμα με το  ασημένιο δολάριο March of Dimes  τιμώντας την 60η επέτειο του εμβολίου της πολιομυελίτιδας Salk.

 

 

 

 

 

Η Ιταλία κέρδισε το βραβείο για το πιό Καλλιτεχνικό Νόμισμα. Είναι  το ασημένιο 10ευρο για τα  70 χρόνια Ειρήνης στην Ευρώπη.

Ιαπωνία πήρε τον τίτλο Καλύτερο Συγχρονο Νόμισμα για χρυσό των  ¥ 10000 που σηματοδοτεί την Μεγάλη Ανασυγκρότηση απο τον σεισμό  στην Ανατολική Ιαπωνία. Ένα σύγχρονο συμβάν είναι ένα ιστορικό γεγονός που συνέβη πριν από 100 χρόνια.

Ο Καναδάς κέρδισε το βραβείο για το πιο Ιστορικά Σημαντικό  Νόμιμσμα με το ασημένιο κέρμα $ 20 που σηματοδοτεί την 100η επέτειο του “In Flanders Fields,” ένα ποίημα του για την ανθρώπινη απώλεια στο Δυτικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου από τον John McCrae

Best Crown κερδήθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία για το χαλκό-νικέλιο κέρμα των 5-λιρώνγια την 50η επέτειο του Sir Winston Churchill

Η Αυστρία πήρε την τιμητική διακριση για το Καλύερο Χρυσό Νόμισμα με το  € 100 Capercaille (Αγριόκουρκος)

Οι Νήσοι Κουκ είχαν το πιο πρωτοποριακό κέρμα, ένα ασημένιο $ 2 που αντιπροσωπεύει το συνεχές  του Χωροχρόνου- Είναι η Μαύρη τρύπα σε σχήμα νομίσματος με μια μαγνητική σφαίρα Από αυτά τα 10 νομίσματα, μια διεθνής κριτική επιτροπή θα επιλέξει το Νόμισμα της Χρονιάς.

world money fair@ berlin!

To COTY ( Coin Of The Year) και οι νικητές της κάθε κατηγορίας θα παραλάβουν έπαθλα τους στις 4 Φεβρουαρίου 2017, στην Παγκόσμια Έκθεση Νομισμάτων (WMF) στο Βερολίνο.

H χώρα μας έχει κερδίσει 2 φορές στον διαγωνισμό αυτό, το 2004 με το νόμισμα των 2 Ευρω- τον Δισκοβόλο στην κατηγορία Το πιο Ευπώλητο και το 2014 στην κατηγορία “Ιστορικά Σημαντικότερο  Νόμισμα” με το Ασημένιο 10 Ευρώ, “Σωκράτης”.  Το κέρμα των 2 ευρω  αφιερωμένο στον Πλάτωνα, ήταν ανάμεσα στα 10  που διεκδικούσαν το τίτλο του “πιό Ευπωλητου ” και το 2015.

Το βραβείο COTY, δημιουργήθηκε το 1984 απο το World Coin News για να αναγνωριστεί η τέχνης της δημιουργίας και σχεδιασμού νομισμάτων και να ενθαρρύνει και υποστηρίξει τα νομισματοκοπεία στην ανάπτυξη νομισμάτων που τολμούν να ξεφεύγουν απο τις κλασικές γραμμές

Το World Coin News είναι ένα μηνιαίο περιοδικό αφιερωμένο στην ενημέρωση για τις διεθνείς εκδόσεις νομισμάτων και μαζί με το εβδομαδιαίου Νομισματικό News, που απευθύνεται στη νομισματική αγορά των ΗΠΑ, αποτελούν σημαντική πηγή ενηέρωσης όλων των συλλεκτών παγκοσμίως.

 

Πηγή http://www.numismaticnews.net/

You may also like

Comments are closed.