Αναμνηστικά

2€, Όταν ένα Νόμισμα γίνεται Όχημα Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης!

Η εικόνα του κέρματος απεικονίζει την όψη του παιδιού ηλεκτρονικά επεξεργασμένη σε μια προχωρημένη ηλικία όπως ο ίδιος μπορεί είναι το 2016., το σήμα του Νομισματοκοπείου , το προφίλ του Αρχαγγέλου Μιχαήλ φορώντας κρανος, και την υπογραφή του διευθυντή του νομισματοκοπείου, και, μια γάτα, το λογότυπο του Καλλιτεχνικού Διευθυντη του Νομισματοκοπείου.

Το νέο κέρμα των 2 ευρώ «Child Focus» του Βελγίου δίνει στο νόμισμα μία διαφορετική μορφή, πέραν της συναλλακτικής! Η “Child Focus” χρησιμοποιεί ως ΟΧΗΜΑ το 2ευρο, το  δημοφιλέστερο νόμισμα στα ευρωπαϊκά χρονικά και το οπλίζει με την δύναμη της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε ένα τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Ευρώπη: της απαγωγής των παιδιών #CoinsofHope

Το νέο νόμισμα των 2€ λανσαρίστηκε στις 25 Μαΐου, που αντιστοιχεί στη Διεθνή Ημέρα Αγνoούμενων Παιδιών. Το βελγικό κέρμα των 2 ευρώ εμφανίζει στην εμπρόσθια όψη το πρόσωπο ενός μικρού παιδιού που ονομάζεται Liam Vanden Branden, και εξαφανίστηκε στις  3 Μαΐου του 1996 σε ηλικία δύο ετών.

#CoinsOfHope

Η έκδοση του κέρματος είναι τόσο μια συμβολική κίνηση όσο και μια πραγματική έκκληση να βρεθεί το εξαφανισμένο παιδί, και θα κυκλοφορήσει σε ευρύ τιράζ 1.020.000 νομισμάτων. 

Το κοινό ενθαρρύνεται να τραβήξετε φωτογραφίες και να συμπεριλάβουν το hashtag #CoinsOfHope, που είναι το όνομα της αναμνηστικής σειράς υπο την οποία οποία παράγεται το κέρμα.Το βελγικό κέρμα των δύο ευρώ είναι επίσης σχεδιασμένο για να ''δώσει ένα πρόσωπο'' στο παγκόσμιο πρόβλημα των εξαφανισμένων παιδιών, πολλά από τα οποία είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Το κοινό ενθαρρύνεται να τραβήξει φωτογραφίες των συναλλαγών και να συμπεριλάβουν και την περιγραφή #CoinsOfHope

νομισμάτων.

Το κοινό ενθαρρύνεται να τραβήξει  φωτογραφίες των συναλλαγών σε μετρητά, να ποστάρει στα social media και να συμπεριλάβει και το hashtag #CoinsOfHope, το οποίο είναι το όνομα της αναμνηστικής σειράς υπό την οποία οποία παράγεται το κέρμα.

 Liam Vanden Branden, εξαφανίστηκε στις  3 Μαΐου του 1996.

“Αυτή η (νομισματική ) πρωτοβουλία αφορά τον Λίαμ, ωστόσο έχει γίνει το “πρόσωπο” μιας πολύ μεγαλύτερης πρόκλησης”, αναφέρει ο Lincoln Bjorkman, Chief Operating Officer της Wunderman Global, στη Νέα Υόρκη. Το βελγικό κέρμα έχει σκοπό για να “δώσει ένα πρόσωπο’‘ στο παγκόσμιο πρόβλημα των εξαφανισμένων παιδιών, πολλά από τα οποία είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων. Σύμφωνα με τον Samuel de Volder, Executive Creative Director της Wunderman Global, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο Liam επιλέχθηκε για το νόμισμα γιατί είναι »το μικρότερο παιδί που έχει λείψει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.»

Το Πρόγραμμα #CoinsOfHope, είναι ένα έργο που συντονίστηκε μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας του Βελγίου και της ευρωπαϊκής οργάνωσης Child Focus. 

Όταν ένα Νόμισμα γίνεται Κοινωνικό Οχημα!

Όταν ενα Νομισμα γίνεται Κοινωνικό Οχημα

Δύο ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν οι υποστηρικές του για τη διαδικασία έγκρισης από το Βελγικό Υπουργείο Οικονομικών και από τις αντίστοιχες  αρχές σε όλη την Ευρώπη.”Έπρεπε να πείσουμε το (Βελγικό) Βασιλικό Νομισματοκοπείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, 19 κράτη-μέλη, αλλά και, τελευταίο μολονότι εξίσου σημαντικό, τον βασιλιά Φίλιππο, να παραιτηθεί από τη θέση του στο κέρμα των 2 ευρώ του 2016″, πρόσθεσε ο κ. de Volder.

Ο Βασιλιάς Φίλιππος, ο οποίος ανέβηκε στον βελγικό θρόνο το 2013 μετά την παραίτηση του Αλβέρτου του Β΄, θα συνεχίσει να εμφανίζεται στην εμπρόσθια όψη των υπολοίπων βελγικών κερμάτων ευρώ, στα οποία απεικονίζονται συνήθως μονάρχες του έθνους. Προφανώς, η προθυμία του Φιλίππου να επιτρέψει το πρόσωπο του Liam απεικονιστεί στο κέρμα των δύο ευρώ είναι μια αναγνώριση της σοβαρότητας του προβλήματος απαγωγών στην Ευρώπη, όπου κάθε 2 λεπτά αναφέρεται ένα παιδί ως αγνοούμενο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγνοουμένων Παιδιών είναι μια πρωτοβουλία της κοινοπραξίας μεταξύ του International Centre for Missing & Exploited Children και  του National Center for Missing & Exploited Children, στις ΗΠΑ και αναγωρίζεται Παγκοσμίως.  

Η Ημέρα αυτή καθιερώθηκε ως Διεθνής, το 2001, σχεδόν 20 χρόνια  μετα την ανακήρυξή της από τον Πρόεδορο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν, στις 25 Μαίου 1983.

Φωτογραφίζω και Ποστάρω

https://coinsofhope.eu/en

Πηγή : COINWEEK

# coinsofhope #2Ευρω #2euro #coins

You may also like

Comments are closed.