ΕκδόσειςΝέας κοπήςΝομισματοκοπείαΧαρτονομίσματα

Οι Πριγκιπισσες της Disney από το Νομισματοκοπείο της Νέας Ζηλανδίας

Το Νομισματοκοπείο της Νέας Ζηλανδίας έχει μπει δυναμικά στην έκδοση σειρών νομισμάτων  και χαρονομισμάτων με θέματα σύγχρονα στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νεου κοινού συλλεκτών Έτσι, επωφελούμενο από τα δυνατά  του brands όπως η  Disney, η Dc Comics και η  Marvel  μας παρουσιάζουν νέες τάσεις και ειδικά προιόντα που ξεφεύγουν από τις κλασικές προσεγγίσεις! !

Έχοντας κάνει ήδη  μια επιτυχημένη σειρά χρυσών και ασημένιων νομισμάτων, οι πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ επιστρέφουν σε μια νέα σειρά Ασημένιων  Χαρτονομισμάτων –Silver Notes αυτη τη φορά ! Οι προδιαγραφές παραμένουν οι ίδιες με τις  2 σειρές επιστημονικής φαντασίας – Star Trek, Star Wars που θα παρουσιάσουμε σύντομα – με διαστάσεις 150 x 70 mm και 5  γραμμάρια καθαρού ασημιού 999. Το χρώμα και οι χαράξεις τονίζουν την καλλιτεχνική αξία και στην α όψη απεικονίζεται η Βασίλισσα Ελισάβετ Β, όπως σε όλα τα Νομίμου Κυκλοφορίας Νομίσματα.

Πρόκειται για μια σειρά έξι Xαρτονομισμάτων Silver Notes, ένα για κάθε αγαπημένη ηρωίδα της Disney, εκ των οποίων το πρώτο με την Σταχτοπούτα, θα συνοδεύεται  από ένα εντυπωσιακό άλμπουμ όπου έχει προβλεφθεί ξεχωριστή σελίδα  για κάθε ηρωίδα.

Πριγκίπισσες της Disney

Είναι σιγουρο ότι η δυνατότητα της συμπλήρωσης των χαρτονομισμάτων σταδιακά  θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία της συλλογής. Τα επόμενα νομίσματα θα παραδίδονται σε μια απλή θήκη η οποία θα μπορεί να τοποθετείται μέσα στο άλμπουμ. Παρά το μέγεθος τους, η τιμή τους είναι σε χαμηλά επίπεδα για να υπάρχει το κινητρο της ολοκληρωσης της συλλογής . Το τιράζ των  50,000 τεμάχιων είναι πολύ μεγάλο, επειδή τα νομίσματα αυτά αντιμετωπίζονται ξεκάθαρα ως ένας δυναμικός τρόπος να διαδοθεί η συλλογή νομισμάτων – κάτι που ωφελεί τους πάντες.

Μια σειρά χαρτονομισμάτων με δημοφιλείς χαρακτήρες και  έντονα χρώματα δεν είναι σίγουρο ότι θα ελκύσει ιδιαίτερα τους κλασικούς συλλέκτες νομισμάτων. Όμως υπάρει ένα δυναμικότατο αγοραστικό κοινό των αναμνηστικών Disney, στο οποίο και στοχεύει το Νομισματοκοπείο προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα ομαδα συλλεκτών για το μέλλον.

Η Σειρά “ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ” της  ΝΤΙΣΝΕΪ

Το πρώτο αυτό εντυπωσιακό νόμισμα από καθαρό ασήμι βάρους 5 γραμμαρίων της συλλογής Πριγκίπισσες Ντίσνεϊ “Disney Princess Collection” παρουσιάζει μια υπέροχη εικόνα της Σταχτοπούτας με τα ποντίκακια και τα πουλάκια που -όπως θυμόμαστε από το έργο-τη βοηθούν να ξανασχεδιάσει το φόρεμα της μητέρας της για το χορό και, φυσικά, σε ειδική προβολή, το γυάλινο γοβάκι της.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην αγορά συμπεριλαμβάνεται και ένα συλλεκτικό άλμπουμ της σειράς “Οι Πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ.”  Το άλμπουμ αυτό με σκληρό εξώφυλλο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε θήκη περιλαμβάνει μια θεματική σελίδα για κάθε ένα από τα έξι ασημένια χαρτονομίσματα της συλλογής : Σταχτοπούτα, Μπελ, Αουρόρα, Χιονάτη, Ραπουνζέλ και Άριελ. Η κάθε σελίδα περιλαμβάνει ένα ασημένιο χαρτονόμισμα και περιέχειένα κείμενο σχετικά με το πώς να κάνουμε μεγάλα όνειρα, ακριβώς όπως και η αντστοιχη πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ.

Για τη δημιουργία αυτού του πανέμορφου ασημένιου χαρτονομίσματος χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνικές της καλλιτεχνικής χάραξης αλλά και της έγχρωμης επιτύπωσης . Σε κάθε χαρτονομισμα  αναγράφεται ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ατομικός αριθμός του. Η μπροστινή όψη του νομίσματος παρουσιάζει την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του γλύπτη Ίαν Ρανκ-Μπρόντλι και είναι νομισμα νομίμου κυκλοφορίας  των Νήσεν Νιούε.

Κάθε μοναδικό ασημένιο χαρτονόμισμα τοποθετείται μέσα σε διαφανη προστατευτική θήκη η οποία περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με την αυθεντικότητα του νομίσματος.

Α ΟΨΗ

Α Οψη Βασίλισα Ελισαβετ

Ένα μοναδικό Αλμπουμ συλλογής με θέσεις για όλες τις ηρωίδες

Προφανώς, τα νομίσματα αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα από τυπικά χαρτονομίσματα οπότε  η απόφαση του Νομισματοκοπείου της Νέας Ζηλανδίας να δημιουργήσει ένα άλμπουμ για τη σειρά αυτή είναι απολύτως σωστή.

Το άλμπουμ εχει σκληρό εξώφυλλο καθώς και μια προστατευτική θήκη. Στο σύνολό του ακολουθεί μια θεματολογία που αφορά στις πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ και περιέχει δισέλιδα αναπτύγματα για την κάθε έκδοση – η μία πλευρά περιέχει την περιγραφή του νομίσματος και η άλλη αποτελεί μια σίγουρη και ασφαλή θήκη για το νόμισμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μια σημαντική λεπτομέρεια που θα πρέπει να αναφερθεί, ωστόσο, είναι ότι το άλμπουμ έρχεται εντελώς δωρεάν με το πρώτο νόμισμα αλλά δε θα μπορεί να διατίθεται ξεχωριστά και δεν θα παρέχεται με κανένα από τα άλλα νομίσματα. Εάν πρόκειται να αγοράσετε όλο το σετ, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσετε την πρώτη έκδοση με τη Σταχτοπούτα.

 

 

You may also like

Comments are closed.