Υπάρχει κανείς που δεν έχει ακούσει τουλάχιστον για τα Dungeons and Dragons; Το επόμενο έτος θα συμπληρωθούν τα 50 χρόνια από το δημοφιλές παιχνίδι ρόλων, ένα τόσο εμβληματικό που έχει διεισδύσει σχεδόν σε όλους τους τομείς του σύγχρονου πολιτισμού. Φαίνεται ότι ο σύγχρονος κόσμος των νομισμάτων έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής, αλλά όχι περισσότερο, καθώς το Carpathian Mint, μέσω του κατόχου άδειας χρήσης franchise και συνεργάτη του νομισματοκοπείου, Silvercoins Europe, έκανε το ντεμπούτο του πρώτου σε μια μεγάλη γκάμα νομισμάτων τα επόμενα χρόνια.

Υπάρχουν πολλά υποσύνολα στο σύμπαν του D&D, ένα από τα πιο διάσημα από τα οποία είναι το “Dragonlance Chronicles” στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μια τριλογία βιβλίων που έκτοτε συνεχίζει να επεκτείνεται από μόνη της και αποτελεί πλέον βασικό μέρος του μύθου . Το πρώτο από τα βιβλία, που εκδόθηκε το 1984, γραμμένο από τη Μάργκαρετ Γουάις και την Τρέισι Χίκμαν, και ονομάζεται «Dragons of Autumn Twilight», αποτελεί την έμπνευση για την πρώτη κυκλοφορία.

H μια όψη απεικονίζει «τους έξι κύριους ήρωες Tanis, Caramon, Sturm, Tasselhof, Goldmoon και Flint, να παλεύουν για τη ζωή τους ενάντια στον μαύρο δράκο Onyx, για να σώσουν τον Raistlin από τα νύχια του, στα ερείπια του Xak Tsaroth».  Μια μια κομβική σκηνή!

Οι ήρωες γεμίζουν το χώρο, ο μαύρος δράκος καλύπτει το πάνω μισό με τα φτερά του απλωμένα. Ολόκληρη η όψη αυτή είναι έγχρωμη και σε υψηλό αναγλυφο, συγχρόνως! . Θα αναγνωρίσετε την χρωματική παλέτα και  το στυλ  από το 1ο νόμισμα της Οδύσσειας. Ο χρωματισμός ενός νομίσματος με ανάγλυφο είναι αρκετά δύσκολος, επομένως θα μας ενδιαφέρει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Η μπροστινή όψη είναι εξίσου πλούσια  μέχρι με το χείλος, και η επιλογή του αντικ φινιρίσματος είναι πετυχημένη και δεν ανταγωνίζεται την 1η όψη.  .  O αγκαθωτός διάκοσμος  αναδεικνύει τον Loren Soth, «γνωστού και ως Ιππότη του Μαύρου Ρόδου, ο οποίος διοικεί έναν στρατό αθανάτων υπό τη διοίκηση του Kitiara Uth Matar, προδότη φίλου των ηρώων του Lance και ενός από τους κύριους διοικητές του Takishis, της βασίλισσας του Σκοτάδι”. Η σφραγίδα των Νήσων Niue είναι ενσωματωμένη με δεξιοτεχνία, με τα αγκάθια φαινομενικά να τυλίγονται  γύρω της.

Το νόμισμα των τριών ουγγιών -93,30γρ- ασήμι 9999 θα συνοδεύεται από ένα Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας με έντονα θέματα και η κοπή των 1.000 τεμαχίων δεν αντικατοπτρίζει την απίστευτη δημοτικότητα ενός παιχνιδιού που έχει διαρκέσει γενιές.

Ένα νόμισμα γεμάτο δράση και που κάνει μια ωραία αλλαγή από τα συνηθισμένα θέματα μυθολογίας. Πράγματι είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η σύγχρονη φαντασία είναι εφάμιλλη της αρχαίας, παρά την εποχή της γνώσης και της κατανόησής μας. Το νόμισμα  είναι διαθέσιμο για παραγγελία  και θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το Dragonlance Chronicles είναι μια τριλογία μυθιστορημάτων φαντασίας γραμμένα από τη Margaret Weis και την Tracy Hickman , τα οποία διαδραματίζονται στο σκηνικό Dragonlance . Αυτή η σειρά είναι το πρώτο σετ μυθιστορημάτων Dragonlance και ακολουθείται από τη σειρά Dragonlance Legends .Τα τρία βιβλία της σειράς είναι Dragons of Autumn Twilight (Νοέμβριος 1984), Dragons of Winter Night (Ιούλιος 1985) και Dragons of Spring Dawning (Σεπτέμβριος 1985).

Ιστορία
Τα μυθιστορήματα Dragonlance Chronicles βασίστηκαν σε μια σειρά παιχνιδιών Dungeons & Dragons ( D&D ). [1] Η τριλογία Chronicles προέκυψε επειδή οι σχεδιαστές ήθελαν τα μυθιστορήματα να αφηγούνται την ιστορία του κόσμου του παιχνιδιού που δημιουργούσαν, κάτι στο οποίο η TSR, Inc. (TSR) συμφώνησε μόνο διστακτικά. Λίγο αφότου ο Tracy Hickman ήρθε στο TSR το 1982, η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναπτύξει τη σειρά περιπετειών ρόλων βασισμένων σε δράκους.

Η ιστορία του Hickman επιλέχθηκε για τα βιβλία Dragonlance λόγω της ιστορίας των 12 μερών. Η πρόταση του Χίκμαν είχε ως αποτέλεσμα τηνDragonlance Chronicles , που οδήγησε στη συσχέτιση του με τη Margaret Weis . Ο Weis ανατέθηκε να επεξεργαστεί το “Project Overlord” του Hickman, όπως ονομαζόταν αρχικά, ένα μυθιστόρημα που προοριζόταν να συντονιστεί με μια τριλογία ενοτήτων AD&D . Η Weis και ο νέος της σύντροφος, Tracy Hickman, εργάστηκαν για να σχεδιάσουν το μυθιστόρημα. Είχαν προσλάβει έναν συγγραφέα, ο οποίος δεν τα κατάφερε, αλλά εκείνη τη στιγμή, ο Γουάις και ο Χίκμαν είχαν μπει τόσο πολύ στο έργο που ένιωθαν ότι έπρεπε να το γράψουν. [5] Ο Jean Black , ο Διευθύνων Συντάκτης του Τμήματος Βιβλίων του TSR, επέλεξε τον Hickman και τον Weis για να γράψουν τους Dragons of Autumn Twilight και την υπόλοιπη σειρά Dragonlance Chronicles .

Σύνοψη
Η πλοκή των Dragonlance Chronicles επικεντρώνεται γύρω από τη σύγκρουση που είναι γνωστή ως «Πόλεμος της Λόγχης», στην οποία οι Ήρωες της Λόγχης βαδίζουν για να πολεμήσουν ενάντια στο Verminaard , τον άρχοντα των draconians και τη σκοτεινή θεά Takhisis . [9] Ενώ τα κύρια γεγονότα του πολέμου καλύπτονται στην αρχική τριλογία των βιβλίων, μερικά βιβλία που κυκλοφόρησαν αργότερα εμφανίζονται κατά την ίδια χρονική περίοδο, όπως το War of the Lance .  Αρκετές ενότητες παιχνιδιών για το επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων Dungeons & Dragons κυκλοφόρησαν επίσης που επεκτάθηκαν στα γεγονότα του πολέμου, όπως το Dragons of Glory και το Dragonlance Adventures .

Dragons of Autumn Twilight
Μια ομάδα παλιών φίλων και νέων συντρόφων συναντιούνται και ξεκινούν τα ταξίδια τους για να γίνουν οι Ήρωες της Λόγχης. Μπαίνουν στο Xak Tsaroth, βρίσκουν τους Δίσκους του Mishakal, αιχμαλωτίζονται, συναντούν τον Gilthanas, εισβάλλουν στον Pax Tharkas, συναντούν τον Elistan , ο οποίος γίνεται ο πρώτος κληρικός του Paladine, υποκινούν μια επακόλουθη εξέγερση σκλάβων και σκοτώνουν έναν Δράκο Highlord.

 

You may also like

Comments are closed.