ΕκτιμήσειςΣυλλέκτεςΣυλλεκτικά

Επιλέξτε Σωστά από πού θα Αγοράζετε Νομίσματα

Το χτίσιμο μιας νομισματικής συλλογής είναι επένδυση σε χρόνο και σε χρήμα. Είτε συλλέγετε για χόμπι ή για επενδυτικούς λόγους, είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε τις αγορές σας μέσω ενός νομισματικού αντιπροσώπου ή μιας εταιρείας που εμπιστεύεστε. Εάν δεν θεμελιώσετε μία καλή σχέση με τον προμηθευτή σας, μπορεί να έχετε διαρκώς την αμφιβολία ότι οι τιμές που πληρώνετε είναι πολύ υψηλές, ή ότι τα νομίσματά σας δεν έχουν την επιθυμητή ποιότητα. Ιδανικά, θα έχετε μία μόνιμη σχέση με τον νομισματικό σας αντιπρόσωπο, και γι’ αυτό είναι καθοριστικής σημασίας να επιλέξετε τον σωστό από την αρχή.

Ελλάδα, Δημόκριτος, 10€, Ασήμι 925 Proof, 2016

Ελλάδα, Δημόκριτος, 10€, Ασήμι 925 Proof, 2016

Εξετάστε εάν ο προμηθευτής σας διαθέτει έναν ευρύ Κατάλογο, ειδικά εάν σχεδιάζετε να κάνετε τακτικές αγορές. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε επίσης τον χρόνο παράδοσης των νομισμάτων σας μετά την παραγγελία σας, διότι κάποιες εταιρείες έχουν μικρό Κατάλογο και μεγάλο χρόνο αναμονής. Δεν υπάρχει κάτι το μεμπτο σε αυτο αρκεί να έχετε την καταλληλη ενημέρωση. Βεβαιωθείτε επίσης ότι θα αποκτήσετε νομίσματα απο πιστοποιημένα ιδρύματα.

Ένα μη πιστοποιημένο νόμισμα είναι μια αγορά που εμπεριέχει ρίσκο. Η σοφή επιλογή είναι να αγοράζετε μόνο από νομισματικούς αντιπροσώπους και εταιρείες που παρέχουν πιστοποιητικά και εγγυήσεις.

Τέλος, ενημερωθείτε για τις δυνατότητες επικοινωνίας και επιστροφής. Οι εταιρείες με περισσότερες από μία διόδους επικοινωνίας (τηλέφωνο, ίντερνετ, κέντρο εξυπηρέτησης συλλεκτών) είναι μία εγγύηση ότι θα μπορείτε να έχετε μία έγκυρη πληροφόρηση όταν αποφασίσετε να κάνετε μία αγορά. Σας εξασφαλίζουν ακόμη και τη δυνατότητα επιστροφής, αν δεν μείνετε 100% ικανοποιημένος. Η νομισματική συλλογή σας είναι μία επένδυση για το μέλλον, ακόμη κι αν συλλέγετε μόνο για χόμπι. Αν κάνετε τη σωστή έρευνα από την αρχή, θα κάνετε και τη σωστή επιλογή.

You may also like

Comments are closed.