ΓεγονόταΙστορίεςΝέας κοπήςΣυλλεκτικάΤα νέα μας

Μέσα η Έξω, Ενα μετάλλιο για το Δημοψήφισμα…

Μέσα η Έξω; Ενα μετάλλιο ίσως δώσει την απάντηση που  ψάχνουν 47 περίπου εκατομύρια Βρετανοί ψηφοφόροι στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Ιουνίου όπου θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν αν θα παραμείνει η χώρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συχνά περιγράφεται ως Brexit, ένας συνδυασμός του Britain (Bρετανία) και Exit (εξόδος) και η ψηφοφορία θα καθορίσει κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση χάνει το Ηνωμένο Βασίλειο ως μέλος μετά από 43 χρόνια συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και προδρόμου της ΕΕ . Η απόφαση ίσως έχει επιπτώσεις πολιτικές και οικονομικές, με υποστηρικτές και αντιπάλους να υπόσχονται διαφόρων επιπέδων συνέπειες για την παραμονή ή την αποχώρηση.

Ένα μετάλλιο για τους Αναποφάσιστους…

Για τους αναποφάσιστους ψηφοφόροους όμως, η εταιρία Chard δημιούργησε ένα αναμνηστικό μετάλλιο. Η εταιρεία, με έδρα το Μπλάκπουλ (στη Βόρεια Αγγλία) για περισσότερα από 50 χρόνια, έχει εκδώσει το μετάλλιο του “Δημοψηφίσματος της ΕΕ In ή Out”. Το μετάλλιο είναι χάλκινο και  ζυγίζει 14 γραμμάρια με 31 χιλιοστά  διάμετρο.

A Οψη  :IN – Remain, Better Together, United, Stronger in Europe

Β Οψη  :OUT – Brexit, Independence, Leave, Sovereignty

Το Δημοψήφισμα της ΕΕ στις 23 Ιουνίου θα είναι “η πιο σημαντική απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου αφότου ψηφίστηκε η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα το 1975, όμως πολλοί Βρετανοί εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι σχετικά με ποιο τρόπο να ψηφίσουν”, δήλωσε η εταιρεία.

Ο Lawrence Chard, διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε ότι η απόφαση να εκδώσει τα μετάλλια πάρθηκε μόλις  λίγους μήνες πριν, διότι «[Έχουμε] δει μια αύξηση της εμπιστοσύνης σε χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο με μικρούς / μεσαίους επενδυτές οι οποίοι ανησυχούν ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα , θα μπορούσε να υπάρξει υποτίμηση, επίθεση και αποσταθεροποίηση στη βρετανική λίρα ή κατάρρευση της βρετανικής οικονομίας. ”  Και πρόσθεσε: «Αναρωτηθήκαμε εάν η ψήφος μπορεί να αποφασιστεί εάν “πετάξει” κάποιος ένα νόμισμα. Είναι μια απόφαση 50/50 και πολύ πιό εύκολη απο το να διαβάζει κανείς όλα τα σενάρια καταστροφολογίας που προσφέρουν οι πολιτικοί που υποστηρίζουν το “Μέσα” η του “Έξω”.

Το σχέδιο του νομίσματος είναι  ένας φόρος τιμής στα αντίστοιχα απο ορείχαλκο που εκδίδονταν από το 1790 έως 1820 περίπου, και  χρησιμοποιήθηκαν στα τυχερά παιχνιδια και στη διαφήμιση.  Μεμονωμένα μετάλλια είναι διαθέσιμα για £ 2,95 στη διέυθυνση

https://24carat.co.uk/frame.php?url=2016referendummedallion.php

ΠΗΓΕΣ CoinsWeek, CoinsWorld, BBC

http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36271589

http://www.bbc.com/news/uk-politics-eu-referendum-36602702

brexit_coin_1330x590_out

Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και με καταμετρημένο το 100% των ψήφων το 51,9% των ψηφισάντων ταχθηκε υπέρ του OUT  (=Brexit) ενώ υπέρ του IN (=Bremain) ψήφισε το 48,1% . Αυτό σημαίνει ότι υπέρ της βρετανικής εξόδου από την Ε.Ε. ψήφισαν πάνω από 33 εκατομμύρια βρετανοί. Η  Σκωτία, Βόρειος Ιρλανδία και Λονδίνο ψήφισαν για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ ενώ Έξοδο της Βρετανίας ψήφισαν η Ουαλία και το μεγαλύτερο κομμάτι της Αγγλίας.

Πηγή: www.lifo.gr

Με Μπλε το IN & με κόκκινο OUT

Με Μπλε το IN & με κόκκινο OUT- politico.eu

 

 

 

 

 

 

 

Πηγη

You may also like

Comments are closed.