ΑναμνηστικάΕκδόσειςΝέας κοπήςΝομισματοκοπεία

O Batman είναι 79 ετών και το γιορτάζει στο Νομισματοκοπείο της Νέας Ζηλανδίας

Σκοτεινός Ιππότης.  Σταυροφόρος. Είναι ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου.

Από όπου και να τον γνωρίζει κανείς- από τις κινηματογραφικές ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές, τα βιντεοπαιχνίδια, τα κινούμενα σχέδια ή τα εκατομμύρια των comics-ο Batman είναι η τρανή απόδειξη ότι δεν χρειάζεσαι υπερδυνάμεις για να είσαι υπερήρωας …

Justice League

Ο εκατομμυριούχος Μπρους Γουέιν ήταν απλά παιδί όταν παρακολούθησε τους γονείς του να δολοφονούνται κατα τη διάρκεια μιας ληστείας στο σπίτι του, στο Gotham City. Το γεγονός αυτό καθόρισε τη ζωή του, καθώς αφοσιώθηκε στο να γίνει το μεγαλύτερο όπλο στον κόσμο ενάντια στο έγκλημα – και εγέννετω ο Batman.

Ξεχάστε τα Batarangs, το Batmobile ή τη ζώνη γεμάτη με όπλα υψηλής τεχνολογίας. Ο Batman είναι ο πιο μεγαλύτερος υπερήρωας όλων, επειδή έσπρωξε τον εαυτό του στο αποκορύφωμα του ανθρώπινου επιτεύγματος. Είναι ένας λαμπρός ντετέκτιβ, ο οποίος  χρησιμοποιεί τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος. Ένας αθλητής ολυμπιακού διαμετρήματος με ένα σχέδιο για κάθε περίσταση, ο Batman είναι πάντα πέντε βήματα μπροστά από τους εχθρούς του. Αλλά στη σταυροφορία του ενάντια στην αδικία, τίθενται πάντα δύο ερωτήματα: Πόσο μακριά θα πάει για να προστατεύσειτου τους αθώους; Θα πρέπει να θυσιάσει την ανθρωπιά του στην πορεία;

 

Μάιος 1939…

Η πρώτη εμφάνιση του Batman έγινε στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics τον Μάιο του 1939.  Είναι φανταστικός χαρακτήρας βιβλίων κόμικς της αμερικανικής DC Comics. Δημιουργήθηκε από τους Μπομπ Κέιν (Bob Kane) και Μπιλ Φίνγκερ (Bill Finger) αν και μόνο ο πρώτος αναγνωρίζεται επισήμως σαν δημιουργός του.Οι σημαντικότεροι εχθροί του Batman είναι οι Ra’s al Ghul, Joker, Catwoman, Two-Face, Penguin, The Riddler, Poison Ivy, Mr. Freeze, Scarecrow, Bane, Clayface και η οργάνωση Black Glove. Ο Batman με τον Superman, αποτελούν τους πρώτους υπερήρωες και είναι από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες ιστοριών κόμικ.

Από το Νομισματοκοπείο της Νέα Ζηλανδίας ….

Το νομισματοκοπείο της Νέας Ζηλανδίας λανσαρισε την σειρα Justice League με Ασημένια χαρτονομίσματα που περιλαμβάνουν τους Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman, Cyborg and Superman. Τα ασημένια αυτά χαρτονομίσματα ζυγίζουν 5 γραμμάρια σε καθαρό ασήμι 999 βαθμών Έχουν διαστάσεις 150 x 70χιλπου αντιστοιχεί σε  μεγάλη επιφάνεια έτσι ώστε να αναπτυχθεί οποιοδήποτε θέμα. Λόγω του ότι το Μεταλλικό Χαρτονόμισμα -Silver Note-  δεν ενδεικνυται για ανάγλυφο, αναδεικνύονται όλοι οι ήρωες με τις εικαστικές τους απεικονίσεις απο τα εξαιρετιτκά χρώματα και τα χαρακτικά.

Για νέους συλλέκτες και όχι μόνο!

Το κάθε νόμισμα σφραγίζεται και παραδίδεται σε ειδική σκληρή θήκη. Το πρώτο νόμισμα συνοδεύεται επίσης από ένα άλμπουμ στο οποίο τοποθετούνται και τα 6 νομίσματα της σειράς “Justice League”. Η τιμή του χαρτονομίσματος ανέρχεται στα 49 Ευρώ, είναι ιδιαίτερα καλή τιμή σε σχέση με ένα συνηθισμένο νόμισμα βάρους μιας ουγκιάς. Απευθύνεται στους λάτρεις της memarabilia, στους συλλέκτες comics και δη της DC comics.  Είναι ένα αγοραστικό κοινό τεράστιο αλλά τα χαρτονομίσματα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να προσελκύσουν και νέους συλλέκτες νομισμάτων.

Ενα Συλλεκτικό Άλμπουμ

Το πρώτο αυτό εντυπωσιακό νόμισμα από καθαρό ασήμι , 999 βαθμών, βάρους 5 γραμμαρίων της συλλογής “Justice League” παρουσιάζει τον Batman όπως αποδόθηκε απο τον Μπεν Αφλεκ. Τα υπόλοιπα σχέδια θα ακολουθήσουν κρατώντας το ίδιο στύλ.

Με την αγορά συμπεριλαμβάνεται και ένα συλλεκτικό άλμπουμ της σειράς“Justice League”. Το άλμπουμ αυτό με σκληρό εξώφυλλο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα προστατευτικό κάλυμμα, περιλαμβάνει μια σελίδα για κάθε ένα από τα επτά νομίσματα της συλλογής, τα οποία θα είναι αφιερωμένα στους Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman, Cyborg and Superman. Το άλμπουμ έχει ως θέμα το τη DC COMICS και η κάθε σελίδα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να συμπληρώνει το αντίστοιχο νόμισμα – συμπεριλαμβάνοντας τη βιογραφία του κάθε χαρακτήρα. Ο  αριθμός της  έκδοσης αναγράφεται πάνω σε κάθε νόμισμα και είναι Νομίμου Κυκλοφορ

Ασήμι (Silver)
999
5γρ
150 x 70 χιλ
Έτος Κοπής: 2018
1$ Δολάριο
BU & Έγχρωμο
0.000
Νήσοι Niue
Νομισματοκοπείο : Νέα Ζηλανδία

You may also like

Comments are closed.