Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Καναδά «βούτηξε» στα μεγάλα βάθη των ωκεανών, προκειμένου να αντλήσει την θεματολογία για τις νέες σειρές Bullion .

Το νέο Καναδικό νόμισμα, βάρους 2 ουγγιων -62.67γρ- του 2020  απεικονίζει  το μυθικό θαλάσσιο τέρας, ΚΡΑΚΕΝ. Αυτό θα είναι το πρώτο από τη  σειρά «Νέα Πλάσματα του Βορρά». Κάθε χρόνο θα εκδίδονται 2 νομίσματα, χωρίς όμως να αναφερθεί η διάρκεια ούτε να δηλωθεί το όριο έκδοσης.

 “Από τότε που τα πλοία ταξιδεύουν, τέρατα έχουν αναδυθεί από τα βάθη, φέρνοντας τρόμο στους ταξιδιώτες,”  είπε ο εκπρόσωπος του ΒΝΚ. “ Ένα από τα πιο τρομακτικά είναι το Κρακεν. Πρόκειται για ένα ογκώδες θαλάσσιο τέρας με πλοκάμια τόσο μεγάλα, που μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρο πλοίο και να τραβήξουν κάτω από τα κύματα”.

 

Από τις Σκανδιναβικές χώρες ως τη Γροιλανδία, από τη Ν. Αφρική ως τη Ν. Ζηλανδία, το Κρακεν εμφανίζεται στους Ευρωπαϊκούς θαλάσσιους χάρτες από το 1555. Στα 1700 Ευρωπαίοι άποικοι στο Ν. Φαουνλαντ και στο Λαμπραντορ άρχισαν να αναφέρουν μαρτυρίες παρουσίας του Κρακεν. Πρώιμες φωτογρ

αφίες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη παράξενων πλοκαμοειδών πλασμάτων στο  Ν.Φαουνλαντ και στο Λαμπραντορ. Το μεγάλο μέγεθος  επαληθεύτηκε όταν ξεβράστηκε ένα τέρας  μήκους 17 μέτρων στο Λιμάνι του Γκλόβερ το 1878. Σήμερα αυτό το πλάσμα είναι  γνωστό  ως γιγαντιαίο καλαμάρι και παραμένει δυσεύρετο.

 “Από τότε που τα πλοία ταξιδεύουν, τέρατα έχουν αναδυθεί από τα βάθη, φέρνοντας τρόμο στους ταξιδιώτες,”

Το νόμισμα εμπεριέχει δυο στοιχεία ασφάλειας, περιμετρικές γραμμές, το χαρακτηριστικό Φύλλο Σφενδάμου με μικροχάραξη laser και στο κέντρο, το έτος έκδοσης «20» του νομίσματος. Ο Τζέραλντ Γκλοντ έχει σχεδιάσει την μια όψη και η άλλη φέρει το πορτρέτο της Β. Ελισάβετ ΙΙ από την Σουζάνα Μπλαντ.

Βάρος (oz.): 2

Βαρος (γρ):  62.67

Καθαρότητα (%):  99.99

Διάμετρος (mm):   38

Ονομαστική Αξία  $ 10

You may also like

Comments are closed.