Η πανδημία του COVID 19 υποχρέωσε τα εθνικά νομισματοκοπεία παγκοσμίως να προσαρμόσουν προγραμματισμένες παράγωγες όπως και μεθόδους.

Μετα από κλείσιμο 2 εβδομάδων το Βασιλικό Καναδικό Νομισματοκοπείο στην Οτάβα ξαναρχίζει την παραγωγή. Στην Ιαπωνία το Νομισματοκοπείο άλλαξε τις βάρδιες έτσι ώστε να διαμοιράζονται οι υπάλληλοι σε μικρότερο αριθμό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το Βασιλικό Νομισματοκοπείο ξεκίνησε την παραγωγή μασκών λόγω των ελλείψεων στη χώρα. ‘Όλη η υφήλιος έχει νοιώσει τα αποτελέσματα και τις αντιδράσεις της πανδημίας

Τα Φύλλα Σφενδάμου επανέρχονται
Η παραγωγή κερμάτων 1 ουγγιάς σε ασήμι και χρυσών κερμάτων Σφενδάμου ξεκίνησε σύμφωνα με τον Αλεξ Ριβς υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Β.Κ.Ν.
“Προχωρούμε σύμφωνα με τις προτεραιότητες που μας υποστηρίζουν οικονομικά καθώς και με τα πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού μας ”

Η παραγωγή ξεκίνησε με μειωμένο προσωπικό ώστε να εξυπηρετούνται οι αποστάσεις ασφάλειας. Ο Ριβς δεν θέλησε να μπει σε λεπτομερείς για αριθμό υπάλληλων, παραγωγή κλπ. ”Για την ώρα δουλεύομε με μειωμένη παραγωγή πλην όμως κάνουμε το βέλτιστο για την έκδοση των μπουλιον κερμάτων”, είπε
“ Προσπαθούμε να ισοσταθμίσουμε την ζήτηση των bullion και των ραβδονομίσματων” ,πρόσθεσε

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου φτιάχνει μάσκες
Από τα τέλη Μάρτιου το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου -Royal Mint . άρχισε να κατασκευάζει ιατρικές μάσκες αποκλειστικά για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη στη χώρα. Το Β.Ν. προφανώς είναι γνωστό για την παραγωγή νομισμάτων, μπουλιον και δώρων, έχει όμως την τεχνογνωσία κι έτσι αποφασίστηκε η παραγωγή μασκών.

Το προϊόν είχε υψηλότατες προδιάγραφες και σχεδιάστηκε από τους μηχανικούς του Νομισματοκοπείου εντός 48 ωρών. Παράγει 5000 μάσκες ημερησίως. Ο διευθυντής επιχειρήσεων του ΒΝ Τζων Λιτoν δήλωσε “ Η προτεραιότητα ήταν να συντρέξουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εξασφαλίζοντας πάντα τις προδιάγραφες ασφάλειας για το προσωπικό”

Kαι το Νομισματοκοπείο Pobjoy Mint στο Ηνωμένο Βασίλειο σταματά να αρχειοθετεί παραγγελίες και έκλεισε με την έναρξη των απαγορεύσεων.“Δεν πρόκειται να εκδώσουμε οτιδήποτε μέχρι να αλλάξουν τα μέτρα” είπε ο Μπεν Κασπερ υπεύθυνος του Νομισματοκοπείου. Το προσωπικό θα απαντά στις κλήσεις από το σπίτι αλλά θα υπάρχουν καθυστερήσεις.“Οι προπαραγγγελιες δυστυχώς θα καθυστερήσουν “

Στο Γαλλικό Νομισματοκοπείο, το Monnaie de Paris,οι αποστολές των παραγγελιών αναβάλλονται προσωρινά.

«Μόλις μπορέσουμε να το κάνουμε, θα σας δώσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών σας”

“Η υγεία και η ασφάλεια των πελατών και των υπαλλήλων μας ήταν πάντα στο επίκεντρο των νπροτεραιοτήτων μας και είναι ακόμη περισσότερο σήμερα.», γράφει η κεντρική τους σελίδα.

 

 

Το Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ- US MINT- θα πραγματοποιήσει τις παραγωγές των επενδυτικών νομισμάτων μόνο -bullion & ραβδους .
…”Σήμερα αντιμετωπίζουμε με αβεβαιότητα  με σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής, όπως τη γνωρίζουμε. … Συνεχίζουμε να παράγουμε τα νομίσματα και τα ράβδους κυκλοφορίας με εντολή του Κογκρέσου για να υποστηρίξουμε το καθημερινό εμπόριο, αλλά η παραγωγή των νομισματικών προϊόντων μας έχει διακοπεί προς το παρόν”

 

Το Ελληνικό Νομισματοκοπείο ανέβαλλε την προγραμματισμένη διαθεση των νομισμάτων των 2 Ευρώ για τα 2500 χρόνια απο την Μάχη των Θερμοπυλών μέχρι να λήξιουν τα μέτρα κατά της πανδημιας .

Η Εκθεση του Χονγκ Κονγκ αναβάλλεται!
Μια ακόμα έκθεση νομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.Το Διεθνές Νομισματικό Συνέδριο στο Τόκυο ακυρώθηκε, ήταν προγραμματισμένο για 2-4 Μάιου.

Στην Γερμάνια το 111ο Διεθνές συνέδριο ακυρώθηκε. Ήταννα γίνει στο Αννόβερο την 1η Μάιου.

Η Διεθνής Έκθεση Νομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ ήταν αρχικά να γίνει 27-29 Μάρτιου, μετατέθηκε για τις 9-10 Μάιου. Τελικά αναβλήθηκε “Προφανώς ήταν μια δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε την έκθεση του Μάιου. Σκοπεύουμε όμως να υλοποιήσουμε την έκθεση του Αυγούστου, προγραμματισμένη 21-23 Αυγούστου”. δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Έκθεσης.

Δειλά δειλά όμως …. ανοίγουν !

Στις 20 Απριλίου μας δήλωσε ο International Sales Manager, R Sapoetro του Νομισματοκοπείου της Νέας Ζηλανδίας «Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη 28 Απριλίου, θα ανοίξει εκ νέου την αποθήκη και την παραγωγή της.

 

ΠΗΓΕΣ , MONNAIE DE PARIS, COIN WORLD NEW ZEALAND MINT, BANK OF GREECE, US MINT

You may also like

Comments are closed.