ΓεγονόταΙστορίεςΤα νέα μας

H Ολλανδία Απορρίπτει τον “κλασσικό” τρόπο πληρωμής

Θα καταργήσουν τα μετρητα οι Ολλανδοι?

netherlands-plastic-moneyΌσο και αν ακόμα τα μετρητά αποτελούν κομμάτι της καθημερινής συναλλαγής σε χώρες οπως η Γερμανία ή η Ελβετία, το ακριβώς αντίθετο φαίνεται οτι ισχύει οχι πολύ μακριά απο τα σύνορά τους.
Όπως αναφέρει μάλιστα το ΒΒC, τα μετρητα, ίσως να είναι πολύ κοντά στην πλήρη εξάλειψη. Σε ένα ρεπορτάζ της Lauren Comiteau στις 29 Σεπτεμβρίου, τα μετρητά δεν αναγνωρίζονται πλέον ως νόμιμο χρήμα σε ορισμένα καταστήματα στην Ολλανδία, πολλά
καταστήματα αποφασίζουν να δεχθούν μόνο πλαστικό χρήμα. Ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης, αναφέρει η Comiteau,περιγράφουν αυτήν την μέθοδο πληρωμής “καθαρότερη και ασφαλέστερη”. Aποφάσισε να το δοκιμάσει και η ίδια, και ανακάλυψε οτι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει μετρητά για ενοικίαση, λογαριασμούς τηλεφώνου, ένα απλό σάντουιτς με τόνο, ή ακόμα και για χώρο στάθμευσης. Η μακρύτερη γραμμή ουράς στο σούπερ μάρκετ ήταν για συναλλαγές με μετρητά.

Θεωρώντας ότι οι “noncash” πληρωμές είναι ταχύτερες, ασφαλέστερες και πιο βολικές, οι ολλανδικές τράπεζες και οι έμποροι αγωνίζονται ώστε το 60% του συνόλου των πληρωμώννα είναι ηλεκτρονικές μέχρι το 2018. Πέρα από τα σύνορα στην Γερμανία, οι πληρωμές εξακολουθούν να είναι 75% σε μετρητά.

Πηγή :Coinswolrd

You may also like

Comments are closed.