ΓεγονόταΘησαυροίΙστορίεςΤα νέα μας

Πώς κατέληξαν Ρωμαϊκά νομίσματα από τον 4ο αιώνα σε ένα κάστρο στην Ιαπωνία;

Katsuren castle

10 νομίσματα – 9 Ρωμαϊκά και 1 Oθωμανικό – βρέθηκαν πρόσφατα στο κάστρο Katsuren στην Okinawa, Ιαπωνία.

Το ρεπορτάζ μεταδόθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από το CNN.com

Το κάστρο Katsuren, στην Oκιναουα έχει ανακαλυφθεί από το 2013 από μια ομάδα τοπικών αρχαιολόγων από το διοικητικό συμβούλιο εκπαίδευσης της πόλης Uruma. Η ομάδα τους, ωστόσο, δεν έκανε την ανακάλυψη. Ενας ερευνητής από τον ναό Gangoji, οToshio Tsukamoto, που είχε επισκεφθεί το χώρο, βρήκε τα νομίσματα.

Ρωμαικα Νομίσματα στην Ιαπωνία“Είχα έρθει να αναλύσω ιαπωνικά κειμήλια που είχαν βρεθεί, όπως μια πανοπλία Σαμουράϊ, όταν εντόπισα τα νομίσματα” δήλωσε στο CNN. “Έχω βρεθεί σε δίαφορες ανασκαφές στην Ιταλία και την Αίγυπτο γι’αυτό και τα αναγνώρισα αμέσως”

Το οθωμανικό νόμισμα είναι από το 1687, με βάση την επιγραφή, ενώ τα ρωμαϊκά χρονολογούνται περίπου το 300 με 400 μ.Χ.  Ο Yokou είπε ότι μια άμεση σχέση της Ρώμης με το κάστρο Katsuren είναι απίθανη. Ρωμαϊκά νομίσματα έχουν ανακαλυφθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά πολύ λίγα έχουν βρεθεί τόσο μακριά.

Αυτή η ανακάλυψη δείχνει την έκταση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας. Τόσο ο Yokou όσο και ο Tsukamoto δήλωσαν ότι είναι δυνατόν τα κέρματα κατέληξαν στο κάστρο μετά από πολλές στάσεις γύρω από το δίκτυο των εμπορικών διαδρομών που συνδέουν Δύση και Ανατολή.

Είναι πραγματικά μια ερευνητική πρόκληση για το πως έφτασαν στο κάστρο τα συγκεκριμένα νομίσματα δεδομένου ότι η Ρωμαική αυτοκρατορία είχε νομισματοκοπεία σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, και ορισμένα μέρη της Μέσης Ανατολής

Πηγες

Coin World, Japantimes.com, CNN.com, Theconversation.com.

You may also like

Comments are closed.