ΑναμνηστικάΝέας κοπήςΝομισματοκοπεία

Θεατρικές Μάσκες τιμούν τον Σαίξπηρ στο ασημένιο νόμισμα £50

Το Βρετανικό Βασιλικό Νομισματοκοπείο αφιερώνει στον Σαίξπηρ το ασημένιο νόμισμα £50 του 2016 τιμώντας  τον θεατρικό συγγραφέα με μάσκες θεάτρου εμπνευσμένο από δημοφιλείς απεικονίσεις του από διάφορα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

shakespeare-aΤο Βασιλικό Νομισματοκοπείο προσφέρει στον θεατρικό συγγραφέα πρωταγωνιστικό ρόλο στο νεο Λαμπερό Ακυκλοφόρητο 999 βαθμών ασημένιο νόμισμα των £50. Το κέρμα αυτό ολοκληρώνει την σειρά του Βασιλικού Νομισματοκοπείου των αναμνηστικών και νομισμάτων νομίμου κυκλοφορίας που σηματοδοτούν την 400η επέτειο από το θάνατο του βάρδου.

Σχεδιάσμένο από τον John Bergdahl, απεικονίζει στη β οψη θεατρικές μάσκες κωμωδίας και τραγωδίας για να αντιπροσωπεύσουν όλο το φάσμα των θεμάτων που καλύπτονται από τον Σαίξπηρ.   “Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο Σαίξπηρ. Υπάρχει όμως μια λαϊκή αντίληψη, γι’αυτό εμπνεύστηκα το σχέδιο με τις μάσκες, που είναι δύο εικόνες που συνοψίζουν την ιδιοφυΐα του”, είπε ο Bergdahl στη συνέντευξη τυπου του βασιλικού Νομισματοκοπείου.shakespeare-blister
Η α όψη του νομίσματος φέρει την μορφή τoυ Jody Clarκ της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.
Το νόμισμα ζυγίζει 31 γραμμάρια,  34 χιλιοστά σε διάμετρο και τιράζ 15.000 τεμάχια μόνο. Προσφέρεται σε Blister και πωλείται στην ονομαστική του αξία.

You may also like

Comments are closed.