Συλλεκτικά

 Θαυμάσια νομίσματα για την άνοιξη από τον Καναδά (2010)

2010-20-DOLLAR-WATER-LILY-FINE-SILVER-COIN

Εαρινή ισημερία σήμερα και σκεφτήκαμε να σας δείξουμε αυτά τα υπέροχα συλλεκτικά νομίσματα που έβγαλε το 2010 το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Καναδά για το καλωσόρισμα της Άνοιξης.

Το νούφαρο, που ανθίζει μόνο για τρεις μέρες ανοίγοντας το πρωί και κλείνοντας το απόγευμα, συναντάται στον Καναδά στις Μεγάλες Λίμνες από τις αρχές του καλοκαιριού. Επάνω σε αυτό το νόμισμα με την προσθήκη των αυθεντικών στοιχείων Swarovski CRYSTALLIZED™ που σχηματίζουν μικρές σταγόνες νερού πάνω στο φύλλο, ξετρέλανε τους συλλέκτες. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό νόμισμα 38 χιλιοστών.

2010-GOLDFINCH-25-CENT-COLOURED-COIN

Η καρδερίνα που ανοίγει τα φτερά της για να αποκαλύψει το πανέμορφο κίτρινο χρώμα της, πετάει στις νότιες περιοχές του Καναδά και σε αυτό το νόμισμα προοριζόταν για τους παρατηρητές πτηνών, με άψογο φινίρισμα και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

2010-PRAIRIE-CROCUS-PURE-GOLD-COIN

Και το καταπληκτικό ολόχρυσο νόμισμα για το Λιβάδι των Κρόκων της Manitoba. Πρόκειται για το απόλυτο χρυσό νόμισμα, στο απαράμιλλο 99,999% που βγήκε σε πολύ χαμηλό τιράζ (1.400) και το σχεδίασε η Celia Godkin από το Οντάριο. Ένα σπουδαίο έργο τέχνης μεγάλης συλλεκτικής αξίας. Σχεδόν μπορείς να ψηλαφήσεις τον ερχομό της Άνοιξης στην επιφάνεια αυτού του νομίσματος. Είναι μια απίστευτα όμορφη απεικόνιση των κρόκων που αρχίζουν να ανθίζουν με το πρώτο μεγάλωμα της ημέρας μετά από τον παγωμένο χειμώνα.

Το Νομισματοκοπείο του Καναδά έδειξε για άλλη μια φορά ότι διαθέτει πολύ υψηλό αισθητικό κριτήριο και στην τεχνική φτάνει σε κορυφαία επίπεδα.

Πηγή: Royal Canadian Mint

You may also like

Comments are closed.