ΘησαυροίΙστορίεςΤα νέα μας

ΣΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ;

cq5dam_thumbnail_319_34O Ιωσήφ Στάλιν, δεν αρεσκόταν να υπάρχει το πορτραίτο του στα σοβιετικά νομίσματα.Η Τσεχοσλοβακία όμως, το 1949, εξέδωσε σε ασήμι 500 βαθμών, νομίσματα των 50 και 100 Κορωνών για να εορτάσει τα εβδομηκοστά του γενέθλια με το πρόσωπο του.

Ο Σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν, ποτέ δεν εμφανίστηκε σε σοβιετικό νόμισμα. Τα νομίσματα της Σοβιετικής Ένωσης εκείνης της εποχής ήταν χωρίς έμπνευση. Απεικόνιζαν κλασσικά την ονομαστική αξία στην μια όψη και το σφυροδρέπανο που προβάλλεται μπροστά απο την γη, στην άλλη όψη.

s-l1600 (1)

Ο Στάλιν, εμφανίστηκε σε ένα νόμισμα της Τσεχοσλοβακιας του 1949 για να εορταστούν τα εβδομηκοστά του γενέθλια. Τα νομίσματα εκδόθηκαν ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της χώρας στο ανατολικό μπλοκ.

Τα ασημένια ( AG 500) νομίσματα των 50 και 100 κορωνών ήταν πολλά και φτηνά.  Η Τσεχοσλοβακία εξέδωσε ένα εκατομμύριο από κάθε νόμισμα. Στην α’ όψη απεικονίζουν ένα λιοντάρι και στην β’ όψη τον Στάλιν. Ο θρύλος J V STALIN 21 XII 1949 (Τα γενέθλια του Στάλιν) είναι γραμμένο γύρω από το πορτραίτο του

 

You may also like

Comments are closed.