Μετά την κυκλοφορία των ασημένιων νομισμάτων της νέας σειράς ταινιών “Ο Πόλεμος των Άστρων”, το Νομισματοκοπείο της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε σαφώς να επενδύσει σε αυτό το σχέδιο και για το 2018. Έτσι για πρώτη φορά, παρουσιάζουν  μια πλήρη νέα σειρά. με την τηλεοπτική σειρά “Σταρ Τρεκ”, με την οποία ασχολούνταν ως τώρα το Νομισματοκοπείο του Περθ και το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Καναδά. Η χρήση του σχετικά καινούργιου  τύπου νομισμάτων, των μεταλλικών χαρτονομισμάτων, Silver Notes, για το ντεμπούτο τους με το “Σταρ Τρεκ” αποτελεί μια έξυπνη επιλογή, καθώς είναι ο μοναδικός τύπος νομισμάτων  που μέχρι τώρα δεν είχε χρησιμοποιηθεί για το φαινόμενο αυτό της επιστημονικής φαντασίας.

Τα ασημένια αυτά χαρτονομίσματα ζυγίζουν 5 γραμμάρια σε καθαρό ασήμι και έχουν διαστάσεις 150 x 70χιλ. Επιπλέον όμως  διαθέτουν μεγάλη επιφάνεια έτσι ώστε να αναπτυχθεί οποιοδήποτε θέμα, ποσω μάλλον μιας τέτοιας σειράς φαντασίας Λόγω του ότι το Μεταλλικό Χαρτονόμισμα -Silver Note-  δεν ενδεικνυται για ανάγλυφο, αναδεικνύονται όλοι οι ήρωες και τα εικαστικά μέσα απο τα εξαιρειτκά χρώματα και τα χαρακτικά. . Ο Πλοίαρχος Τζέιμς Τιμπέριους Κέρκ ήταν το αντικείμενο των πρώτων χαρτονομισμάτων που κυκλοφόρησαν, και το σχέδιο παρουσιάζει το χαρακτήρα σε διαφορετικές στιγμές παραθέτοντας δίπλα και μια εικόνα του πλέον εμβληματικού διαστημόπλοιου Έντερπραιζ (USS Enterprise) σε τροχιά γύρω από κάποιον πλανήτη. Η σχεδιαστική φιλοσοφία που εφαρμόστηκε σε αυτήν την περίπτωση ακολουθήθηκε και στις επόμενες εκδόσεις, που ασχολούνται με τη σειρά τους με τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες.

Η μπροστινή όψη είναι μια σειρά από μοτίβα με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στο κέντρο. Αντίστοιχα σχέδια μπορείτε να δείτε στην σειρά του “Πόλεμου των Άστρων”. Δυνατά Χρώματα και

Α Οψη Βασίλισα Ελισαβετ

απόλυτα μέσα στο θέμα. Εάν το σχέδιο έχει αντίκτυπο στον κόσμο, δε μπορούμε να φανταστούμε πως μπορεί να μείνει απογοητευμένος κάποιος οπαδός της σειράς “Σταρ Τρεκ”.

Το κάθε νόμισμα σφραγίζεται και παραδίδεται σε ειδική σκληρή θήκη. Το πρώτο νόμισμα συνοδεύεται επίσης από ένα άλμπουμ στο οποίο τοποθετούνται και τα επτά νομίσματα της σειράς Σταρ Τρεκ “Original Series”. Αυτό αποτελεί μια θαυμάσια ιδέα και ενθαρρύνει τους συλλέκτες να αγοράσουν ολόκληρο το σετ. Με την τιμή του νομίσματος να ανέρχεται στα 49 Ευρώ, διατίθενται σε ιδιαίτερα καλή τιμή σε σχέση με ένα συνηθισμένο νόμισμα βάρους μιας ουγκιάς. Είναι σίγουρα πιο ελκυστικά για τον  συλλέκτη κινηματογραφικών αντικειμένων  memorabilia.  Το αγοραστικό αυτό κοινό είναι τεράστιο και τα χαρτονομίσματα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να προσελκύσουν νέους συλλέκτες νομισμάτων.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

Το πρώτο αυτό εντυπωσιακό νόμισμα από καθαρό ασήμι βάρους 5 γραμμαρίων της συλλογής “Star Trek Original Series Collection” παρουσιάζει τον Πλοίαρχο Κερκ και το διαστημόπλοιο Έντερπραιζ “USS Enterprise NCC-1701”.

Με την αγορά συμπεριλαμβάνεται και ένα συλλεκτικό άλμπουμ της σειράς Σταρ Τρεκ “Original Series”. Το άλμπουμ αυτό με σκληρό εξώφυλλο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα προστατευτικό κάλυμμα, περιλαμβάνει μια σελίδα για κάθε ένα από τα επτά νομίσματα της συλλογής, τα οποία θα είναι αφιερωμένα στους Κερκ, Σποκ, Μακόι, Σκότι, Ουχούρα, Σούλου και Τσέκοφ. Το άλμπουμ έχει ως θέμα το Σταρ Τρεκ και η κάθε σελίδα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να συμπληρώνει το αντίστοιχο νόμισμα – συμπεριλαμβάνοντας τη βιογραφία του κάθε χαρακτήρα.

Το σχέδιο ζωντανεύει μέσω της χρήσης χαράξεων και έγχρωμης εκτύπωσης. Ο ατομικός αριθμός της  αναγράφεται πάνω σε κάθε νόμισμα και είναι Νομίμου Κυκλοφορίας.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Προφανώς, τα νομίσματα αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα από τυπικά χαρτονομίσματα οπότε η απόφαση του Νομισματοκοπείου της Νέας Ζηλανδίας να παρέχει ένα άλμπουμ για τη σειρά αυτή είναι απολύτως σωστή. Το άλμπουμ  έχει σκληρο εξώφυλλο και περιλαμβάνει και προστατευτική θήκη. Κάθε ήρωας έχει ένα 2σελιδο άναπτυγμα  – η μία πλευρά περιέχει την περιγραφή του νομίσματος και η άλλη αποτελεί μια σίγουρη και ασφαλή θήκη για το νόμισμα.

Μια σημαντική λεπτομέρεια που θα πρέπει να αναφερθεί, ωστόσο, είναι ότι το άλμπουμ έρχεται εντελώς δωρεάν με το πρώτο νόμισμα αλλά δε θα  διατίθεται ξεχωριστά και δε θα προσφέρεται με κανένα από τα άλλα χαρτονομίσματα. Εάν πρόκειται να αγοράσετε όλο το σετ, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσετε την πρώτη έκδοση με τον Πλοίαρχο Κερκ.

 

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *