ΑναμνηστικάΝομισματοκοπείαΤα νέα μας

Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας -The Royal Australian Mint-

Olympic Team Collection

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας υπάγεται στο χαρτοφυλάκιο του θησαυροφυλακίου της κοινοπολιτειακής κυβέρνησης της Αυστραλίας και είναι ο μοναδικός οργανισμός που εκδίδει αυστραλιανά δολάρια που προορίζονται για κυκλοφορία στην αγορά. Ο νόμος περί εκδόσεως νομίσματος του 1909 θέτει σε εφαρμογή τα πρώτα βήματα για την έκδοση νομισμάτων. Έτσι ξεκίνησε το  Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας, βρήκε την δικιά του ταυτότητα και ανεξαρτητοποιήθηκε από το Βρετανικό Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

Royal Australian MInt

Royal Australian Mint

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, εγκαινίασε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας στις 22 Φεβρουαρίου 1965. Από τότε έχει εκδώσει περισσότερα από δεκατρία δισεκατομμύρια νομίσματα που κυκλοφορούν. Τώρα έχει την ικανότητα να παράγει δύο εκατομμύρια κέρματα ανά ημέρα. Η αυξημένη ζήτηση για proof ακυκλοφόρητες εκδόσεις των νομισμάτων προκάλεσε την καθιέρωση της παραγωγής των συλλεκτικών κερμάτων του νομισματοκοπείου σε μια υψηλής ποιότητας, καινοτόμα επιχείρηση.

Το Royal Australian Mint έγινε το πρώτο Νομισματοκοπείο στον κόσμο που κατάφερε να πάρει την διαπίστευση με τα Διεθνή Πρότυπα Ποιότητας ISO 9002. Εκτός από νομίσματα της Αυστραλίας, το νομισματοκοπείο παράγει κέρματα για άλλες χώρες, μετάλλια κ.α.

 

You may also like

Comments are closed.