ΑναμνηστικάΝέας κοπήςΤα νέα μας

The Royal Mint, 2016

Screen Shot 2015-12-19 at 19.03.57ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ  ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Η επικείμενη λήξη του έτους 2015 σηματοδοτεί την κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών νομισμάτων για το επόμενο έτος . Το μεταβατικό αυτο διάστημα ειναι η πιο δυναμική και πιο ενδιαφέρουσα περίοδος για όλους τους Νομισματοσυλλέκτες! Όλα τα Νομισματοκοπεία αρουσιάζουν η τελειοποιούν τα ΝΕΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ! Πολλά απο αυτα θα παρουσιαστουν στη World Money Fair,  στο Βερολίνο. Όμως , το Βασιλικό Νομισματοκοπείο παρουσίασε ήδη τα σχέδια για τα αναμνηστικά νομίσματα που θα κυκλοφορήσουν για του 2016.

Στα σχέδια του 2016 απεικονίζονται Πολεμικές Αναφορές και Πολιστικά Γεγονότα με στοιχεία ορόσημα για τους Βρετανούς

1. Λαμπερό ακυκλοφόρητο νόμισμα 50 πενών αφιερωμένο στα 950 χρόνια από την καθοριστική για την ιστορία της Βρετανίας, Μάχη του Χέιστινγκς. Η ημερομηνία της μάχης (1066) είναι ορόσημο για την βρετανική ιστορία καθώς σηματοδότησε την κυριαρχία των Νορμανδών και του βασιλιά τους Γουλιέλμου στην Αγγλία. Ο καλλιτέχνης John Bergdahl που φιλοτέχνησε το σχέδιο του νομίσματος εμπνεύστηκε από τις απεικονίσεις σκηνών της μάχης στην ταπετσαρία Bayeux.

2. Λαμπερό ακυκλοφόρητο νόμισμα 2 λιρών αφιερωμένο στη γενναιότητα κάποιων απλών πολιτών που στρατολογούνταν σε ειδικές μονάδες του βρετανικού στρατού (Pals battalions) και πολεμούσαν δίπλα – δίπλα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 100 χρόνια πριν.

3. Λαμπερό ακυκλοφόρητο νόμισμα 2 λιρών αφιερωμένο στην μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε μεγάλο μέρος της πόλης του Λονδίνου το 1666. Είναι αξιοσημείωτη η εξαιρετική λεπτομέρεια του σχεδίου που δείχνει τις φλόγες να απλώνονται πάνω από τον ορίζοντα του Λονδίνου και διάφορα σκάφη στον Τάμεση στο προσκήνιο.

4. Ένα σετ τριών λαμπερών ακυκλοφόρητων νομισμάτων των 2 λιρών αφιερωμένων στα διάσημα έργα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του. Τρία εξαιρετικά σχέδια εμπνευσμένα από έργα του Σαίξπηρ, όπως κωμωδίες (1ο σχέδιο: ραβδί και καπέλο γελωτοποιού), ιστορίες (2ο σχέδιο: σπαθί και στέμμα) και τραγωδίες (3ο σχέδιο: τριαντάφυλλο και κρανίο).

5. Νόμισμα 5 λιρών αφιερωμένο στα 90α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Αυτό την καθιστά τον μακροβιότερο μονάρχη στην 9ιστορία της Βρετανίας. Το σχέδιο απεικονίζει πολλά τριαντάφυλλα, καθώς είναι το αγαπημένο λουλούδι της βασίλισσας.

6. Με την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου δωδεκάπλευρου κέρματος της £1 το 2017, το αντίστοιχο νόμισμα του 2016 σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την δημοφιλή βρετανική «στρογγυλή λίρα», που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το 1983. Η έκδοση αυτή της £ 1 θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για
συλλέκτες των βρετανικών νομισμάτων, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμη σε γενική κυκλοφορία. Το νόμισμα αυτό αρχικά δεν θα είναι διαθέσιμο ξεχωριστά, αλλά θα το βρείτε στις Ετήσιες Σειρές 2016 του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

10CA1P15A_01_white

7. Το χρυσό Sovereign νόμισμα με το γνωστό σχέδιο του Αγίου Γεωργίου με τον δράκο επιστρέφει το 2016. Ωστόσο, υπάρχει κάτι διαφορετικό στο σχέδιο του κέρματος για αυτήν την χρονιά. Το συγκεκριμένο νόμισμα και μόνον για την συγκεκριμένη έκδοση του 2016, απεικονίζει στην α΄ όψη μια εορταστική έκδοση του πορτρέτου της βασίλισσας, με αφορμή τα 90α γενέθλια της. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά κατά την βασιλεία της Ελισάβετ που ένα αναμνηστικό πορτρέτο έχει χρησιμοποιηθεί σε Sovereign proof νομίσματα (η πρώτη ήταν το 1989).

11

Αν σας αρέσουν όλα τα παραπάνω νομίσματα και δεν μπορείτε να διαλέξετε με ποιο να ξεκινήσετε, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο προνόησε και διαθέτει το ετήσιο σετ που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω νομίσματα που θα εκδώσει το 2016.

12

Είναι όλα ιδανικά για να εμπλουτίσετε την προσωπική σας συλλογή ή να ξεκινήσετε με αυτά μια νέα συλλογή Βρετανικών Νομισμάτων. Επιπλέον μπορούν να γίνουν ένα πρωτότυπο και αξιόλογο δώρο για άτομα που τους γοητεύει η ιστορία και η συλλογή νομισμάτων, που είναι σίγουρο ότι θα το εκτιμήσουν!

Τα νομίσματα αυτά του Βασιλικού Νομισματοκοπείου μπορείτε να τα παραγγέλλετε και να τα αποκτήσετε εύκολα και στην Ελλάδα μέσω του coinsclub.gr, που με την μακρόχρονη εμπειρία μας  στον συγκεκριμένο κλάδο, ειμάστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε!

 

You may also like

Comments are closed.