ΑναμνηστικάΕυρώΝέας κοπήςΝομισματοκοπεία

To 2€ γιορτάζει 100 χρόνια από τις «Αποκαλύψεις της Φάτιμα»

2 Ευρώ
Βατικανο 2017

To Βατικανό εκδίδει επετειακό νόμισμα 2€ για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από τις «Αποκαλύψεις της Φάτιμα» του 1917.

Το 1917, στην περιοχή της Φάτιμα της κεντρικής Πορτογαλίας τρία παιδιά υποστήριξαν τους αποκαλύφθηκε η Παναγία έξι φορές σε μία περίοδο από τις 13 Μαΐου έως τις 13 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Το Βατικανό εκδίδει φέτος επετειακό νόμισμα 2€ για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από το θείο αυτό γεγονός. Η Λουτσία Σάντος και τα ξαδέρφια της Ζασίντα και Φρανσίσκο Μάρτο ήταν τα τρία παιδιά που υποστήριξαν ότι είδαν την Παναγία μπροστά στα μάτια τους έξι φορές.

Αποκορύφωμα των Αποκαλύψεων ήταν η 13η Οκτωβρίου 1917 όταν πλήθος συγκεντρωμένο στη Φάτιμα φέρεται να έζησε μια απόκοσμη εμπειρία. Αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφοι παρακολούθησαν ένα έντονο ηλιακό φαινόμενο, το επομαζόμενο «Θαύμα του Ήλιου», το οποίο διήρκεσε περίπου 10 λεπτά και περιελάμβανε εκτυφλωτικό φως, χρώματα και λάμψεις στον ουρανό.

Μετά τα γεγονότα του 1917, στο σημείο όπου εμφανίστηκε η Παναγία στα παιδιά, ανεγέρθηκε ο Ναός της Αποκάλυψης. Ο τελευταίος μαζί με τους ναούς της Παναγίας της Φάτιμα, της Παναγίας του Ροζάριο και της Αγίας Τριάδας δημιουργούν μία από τις ιερότερες τοποθεσίες για τον Καθολικισμό.

Το πίσω μέρος του νομίσματος αναπαριστά τα τρία παιδιά μπροστά στον Ναό της Φάτιμα. Στην κορυφή σημειώνεται σε ημικύκλιο το όνομα της πόλης του Βατικανό, «CITTÀ DEL VATICANO» και κάτω δεξιά αναγράφεται η χρονιά των γεγονότων, «1917». Κάτω από τη χρονιά και από τα αριστερά προς τα δεξιά βρίσκεται ο τίτλος «FATIMA 2017». Στην αριστερή πλευρά σημειώνεται η ένδειξη του νομισματοκοπείου «R» και στη βάση του νομίσματος το όνομα του σχεδιαστή «O. Rossi».

 

εικόνες από: https://www.coinworld.com

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

You may also like

Comments are closed.