Νέας κοπήςΤα νέα μας

Θα έχουμε πάντα το Παρίσι… Εκπληκτικό νόμισμα της UNESCO για τις Όχθες του Σηκουάνα

UNESCO_Banks_of_the_Seine

Το πρώτο νόμισμα της UNESCO για τις όχθες του Σηκουάνα είναι πραγματικά υπέροχο καθώς χρησιμοποιεί το καθρέφτισμα της εντυπωσιακής ποιότητας Proof, για να αποδώσει  την παρουσία του ποταμού και να παρουσιάσει δύο εμβληματικά κτίρια του Παρισιού. Με ένθεση χρυσού και μαύρου χρώματος αποδίδει λεπτομέρειες της διακόσμησης του εσωτερικού τους και δημιουργεί αντικριστά την προοπτική των θόλων.

Η βόρεια πρόσοψη του Hôtel des Invalides είναι ένα τέλειο παράδειγμα του γαλλικού κλασικού στυλ στην αρχή της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ΄. Παρουσιάζεται στην εμπρόσθια όψη του νομίσματος, που κυριαρχείται από το θόλο του παρεκκλησίου Invalides, που σχεδιάστηκε από το διάσημο Γάλλο αρχιτέκτονα του 17ου αιώνα, Jules Hardouin-Mansart.

Με την εντυπωσιακή τεχνική του καθρεφτίσματος, η κύρια πρόσοψη του Grand Palais εμφανίζεται στο κάτω μέρος του νομίσματος. Κυριαρχείται από τη διάσημη γυάλινη οροφή, μια κατασκευή από χάλυβα, σίδηρο και γυαλί που ζυγίζει κατά προσέγγιση 8.500 τόνους και αποδίδει διαφάνεια και διαύγεια στο κτίριο.

Το νόμισμα διακοσμεί μια επιλεκτική ένθεση μαύρου ρόδιου στην πλευρά του Grand Palais, και χρυσού σε αυτή της Invalides. Αυτός ο συνδυασμός των δύο μετάλλων ενισχύει την προοπτική του σχεδίου και δίνει στο νόμισμα εξαιρετική εμφάνιση.

UNESCO_Banks_of_the_Seine_b

Στον οπισθότυπο υπάρχει το λογότυπο της UNESCO, η ονομαστική αξία, το έτος κυκλοφορίας και η σφραγίδα του νομισματοκοπείου βρίσκονται στην αριστερή πλευρά, μαζί με το όνομα της σειράς «Rives de Seine» (Όχθες του Σηκουάνα). Στα δεξιά, απεικονίζεται η θέση των δύο μνημείων στο χάρτη. Ο Σηκουάνας συνδέει τις δύο πλευρές της άλλης όψης, και δύο τελείες δείχνουν τη θέση των μνημείων που τιμούνται το 2015.

Κάθε νόμισμα παραδίδεται στο κουτί του και φέρει πιστοποιητικό γνησιότητας.

Μπορείτε να το παραγγείλετε τώρα από το coinsclub.gr 

 

You may also like

Comments are closed.